Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η επιστράτευση

Μονόδρομος ήταν η επιστράτευση των ναυτεργατών.

Ένας μονόδρομος που χάραξαν, άνοιξαν και περπάτησαν οι ίδιοι οι επιστρατευθέντες ναυτεργάτες, με την αδιαλλαξία τους, τις προκλήσεις τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την περιφρόνησή τους στους νόμους (προσφιλές σπορ του ΚΚΕ και των παρακλαδιών του τύπου ΠΑΜΕ), την απομόνωση νησιών και ακριτών νησιωτών μας, τις ελλείψεις τροφίμων, καυσίμων ακόμη και φαρμάκων, τις τεράστιες ζημιές στην αγροτιά των νησιών, στις εξαγωγές και στην εθνική μας οικονομία που χρειάζεται στήριξη και δυναμική αυτή την περίοδο.

Η κατάσταση αυτή δεν ήταν δυνατόν να συνεχισθεί. Ήταν απαράδεκτη και σαφώς αντιλαϊκή και αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, διότι αποτελούσε σοβαρή ανάσχεση στην προσπάθεια που γίνεται για την οικονομική ανόρθωση της χώρας και την ανακούφιση του λαού.

Οι ναυτεργάτες, δηλαδή μια δυναμική μερίδα της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας, της Π.Ν.Ο. και των άλλων σωματείων, της όποιας μερίδας η πλειοψηφία μέσα στα ΔΣ αμφισβητείται και μάλιστα βάσιμα, ενεργούμενα του ΠΑΜΕ που με την σειρά του είναι ενεργούμενο και τυφλό όργανο του ΚΚΕ, προφανώς έχουν βάλει σκοπό τους την απομόνωση των νησιών μας, ιδιαίτερα δε των ακριτικών, όπως το πανέμορφο ιστορικό ελληνικό Καστελόριζο, οι ταλαίπωροι και ηρωικοί κάτοικοι του οποίου φρουρούν Θερμοπύλες, αναγκάζονται να καταφεύγουν στις απέναντι κοντινές τους τουρκικές ακτές, στην Αντίφυλλο, για να προμηθευτούν από εκεί τρόφιμα, φάρμακα και τα άλλα χρειώδη.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Τα νησιά μας και οι ακρίτες νησιώτες μας ταλαιπωρούνται, στερούνται, υποφέρουν μόνο και μόνο για να πετύχει το σχέδιο του ΚΚΕ που τους χρησιμοποιεί για να στρατολογεί οπαδούς και να αυξάνει τα «κουκιά» του.

Αυτοί είναι οι «ναυτεργάτες» που μαζί με κάποιους ανεγκέφαλους φοιτητές και άλλα όργανα του Περισσού καταλαμβάνουν εκ του ασφαλούς τους καταπέλτες των πλοίων με πρόσχημα αιτήματα που, βέβαια, στην σημερινή δύσκολη οικονομικά εποχή, στην οποία οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι κάνουν θυσίες και χάνουν σημαντικά ποσοστά των αποδοχών τους, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν. Είναι αδιανόητο.

Άλλωστε, το ύψος των αποδοχών τους που πληροφορηθήκαμε από τον τύπο και τα λοιπά ΜΜΕ, κάθε άλλο παρά χαμηλό είναι σε σύγκριση με τις αποδοχές των άλλων εργαζομένων, οι οποίες, επιπλέον, περικόπτονται για να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες».

Υ.Γ. Ακόμη και νεκροί δεν ήταν δυνατόν να μεταφερθούν στους τόπους ταφής στην πατρίδα τους, γιατί δεν το επέτρεπαν οι ναυτεργάτες!

Τα έβαλαν ακόμη και με τις σορούς συνανθρώπων μας!

Ντροπή τους!

.............................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου