Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ιστοσελίδες που ξεχωρίζουν

Από δεκάδες, εκατοντάδες ιστοσελίδες, portals, sites, blogs και πολλές άλλες ηλεκτρονικές παρουσίες, κατακλύζεται το διαδίκτυο, οι χρήστες του οποίου έχουν στη διάθεση τους πλήρεις ενημερώσεις, πληροφορίες, ειδησεογραφία, ιστορικά επιστημονικά και τεχνικά θέματα, κοινωνικά και ό,τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους, αρκεί να έχουν άφθονο , ατέλειωτο χρόνο για να ασχοληθούν.

Το διαδίκτυο προσφέρει τα πάντα, από μαγειρικές συνταγές μέχρι διαστημικά, φιλοσοφικά και αστροφυσικά θέματα και από γαργαλιστικές ιστορίες και εικόνες μέχρι υψηλά επιτεύγματα της κορυφαίας ανθρώπινης διανόησης.

Πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι γράφουν ή συνεργάζονται σε δικές τους ή άλλες ιστοσελίδες πάνω σε κάθε λογής θέματα, ενώ προσφέρουν άφθονη ειδησεογραφία και ρεπορτάζ από το εσωτερικό και εξωτερικό.

Είναι όλοι αξιέπαινοι γιατί υπηρετούν με τον τρόπο αυτόν την ενημέρωση των πολιτών, μια σφαιρική και πολύπλευρη ενημέρωση, άρα υπηρετούν την ελευθεροτυπία και την δημοκρατία.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση, ότι τηρούν τους νόμους, την δημοσιογραφική δεοντολογία, τον σεβασμό της προσωπικότητας, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων με τα οποία ασχολούνται.

Σήμερα, αισθάνομαι την υποχρέωση να μιλήσω για δύο ιστοσελίδες συναδέλφων με λόγια επαινετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πάρα πολλές εξ’ ίσου ενδιαφέρουσες που θα με απασχολήσουν στο μέλλον.

· Η «Ελεύθερη Ζώνη» (info@elzoni.gr)

Πρόκειται για την ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα της άξιας συναδέλφου κ. Σοφίας Βούλτεψη, στην οποία ο «περιπατητής» του internet θα βρει θέματα και ειδήσεις διασταυρωμένες και «φιλτραρισμένες» και καλογραμμένα άρθρα και πονήματα εγκύρων συντακτών, κυρίως πάνω σε εθνικά θέματα.

Σταχυολογώ, με ημερολογιακή σειρά, τρία θέματα των τελευταίων ημερών :

9 Μαΐου 2011 «Σκοπιανή προπαγάνδα για τον ¨Ηρακλή¨»

Διαβάζω :

«Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί με την συμπεριφορά ορισμένων ανεγκέφαλων οπαδών του «Ηρακλή» οι οποίοι, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό της ομάδας τους, εμφανίστηκαν να ανεμίζουν σημαίες της ΠΓΔΜ.

Το «Κανάλ 5» των Σκοπίων σε ρεπορτάζ του ανέφερε πως «η σημαία μας ανέμιζε και πάλι στα χέρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καθώς η ομάδα τους βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρόστιμο και υποβιβασμό»!

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις διαδηλώσεις που οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των οποίων «πέντε χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν παροτρύνοντας την ελληνική ομάδα να εγγραφεί στο Κύπελλο της ΠΓΔΜ».

Σημειωτέον ότι πέρσι τον Ιούνιο ο Ηρακλής αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και πάλι είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες με διαμαρτυρίες και βεβηλωμένη την ελληνική σημαία, αλλά και με τα ίδια (σκοπιανού περιεχομένου) συνθήματα και σκοπιανές σημαίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η προπαγάνδα των γειτόνων προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί κάποιες πραγματικά ανόητες ενέργειες φανατισμένων οπαδών του, που αδιαφορούν για το κακό που προκαλούν στα εθνικά μας θέματα.

Αλλά και πριν από εικοσιπέντε περίπου χρόνια ο ραδιοσταθμός των Σκοπίων (Πρόγραμμα Μπιλιάνα), καθημερινά βομβάρδιζε τους Φλωρινιώτες, προτρέποντάς τους να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια της ΠΓΔΜ, προσφέροντας μάλιστα και δωρεάν διαμονή και σίτιση.

Το σύνθημα ήταν «Εμείς σας θέλουμε, οι Έλληνες όχι»! Τώρα, το ποδόσφαιρο δίνει νέα τροφή στην σκοπιανή προπαγάνδα. Μήπως το παρακάναμε;

Μήπως οι ανεγκέφαλοι πρέπει να αντιληφθούν, ότι ο νόμος πρέπει να τηρείται παντού και στο ποδόσφαιρο;

Στις 11 Μαΐου 2011 στην «Ελεύθερη Ζώνη», η Σοφά Βούλτεψη, γράφει, μεταξύ άλλων, για τις «Βαριές ευθύνες για την ήττα της ¨Ομόνοιας¨» :

«Η ήττα του ΚΕΑΔ – Ομόνοια, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των δυνάμεων των Τσάμηδων κατά τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, αποτελεί στην ουσία ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Αλλά και απόδειξη ότι το μικρόβιο του διχασμού εξακολουθεί να κατατρώγει τον όπου γης ελληνισμό, καθώς μεγάλος αριθμός Βορειοηπειρωτών υποψηφίων αφομοιώθηκαν από τα αλβανικά κόμματα. Με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του κόμματος του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού ΚΕΑΔ-Ομόνοια.

Στη Χιμάρα, περιοχή με αμιγώς ελληνικό πληθυσμό, όπου το 2003 είχαν δοθεί μάχες για να εξασφαλιστεί η εκλογική διαδικασία, να αντιμετωπιστεί το όργιο βίας και νοθείας και να εκλεγεί τελικά – μετά από επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας - ο σημερινός Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, έχασε από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Γιώργο Γκόρο, τον οποίο είχε κερδίσει τόσο στις εκλογές του 2003, όσο και σε εκείνες του 2007.»

Και συνεχίζει η αρθρογράφος :

Αυτή τη στιγμή, το περιουσιακό των Ελλήνων της περιοχής βρίσκεται στον αέρα, εταιρίες ετοιμάζονται να καταβροχθίσουν τα παραλιακά φιλέτα και οι Αλβανοί Σοσιαλιστές, από τους πιο σκληρούς απέναντι στην μειονότητα, σηκώνουν κεφάλι.

Και το χειρότερο: Όπως μετέδωσε το «Ράδιο Ηγουμενίτσα», οι Τσάμηδες, που ονειρεύονται επιστροφή στην Ελλάδα και επανάκτηση των «περιουσιών» τους, σημείωσαν άνοδο, ενώ στο Δέλβινο πέτυχαν και μεγάλη εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.»

Και η κ. Βούλτεψη καταλήγει :

«Ως συνέπεια έρχεται και η οργανωμένη προσπάθεια των Τιράνων για υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων, με σκοπό την τουριστική εκμετάλλευση της περιοχής, αλλά και τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου.

Σημειώνεται ότι οι Αλβανοί αναγνωρίζουν ύπαρξη ελληνικής μειονότητας μόνο στα 101 χωριά του Βούρκου, της Δρόπολης, του Πωγωνίου και δύο χωριών του νομού Πρεμετής. Δεν αναγνωρίζουν, όμως, δικαιώματα μειονότητας στη Χιμάρα ή στην Άρτα Αυλώνος, όπου οι κάτοικοι είναι αμιγώς Έλληνες και μιλούν ελληνικά.»

Στις 14 – 15 Μαΐου 2011, ειδικός συνεργάτης της «Ελεύθερης Ζώνης» γράφει τα ακόλουθα εξόχως ενδιαφέροντα με τον τίτλο : «Ίμια στήνει πάλι η ¨Χουριέτ¨» :

«Καινούργιο σκηνικό Ιμίων επιχειρούν, όπως φαίνεται, να στήσουν οι γείτονες μας (πάντα δια της Χουριέτ).

Μετά τις γνωστές δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμικ Κεμάλ Ζεϊμπέκ ότι «Το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδος», αλλά και τη σιωπή του «κουμπάρου» και «αδελφού» Ερντογάν, η εφημερίδα Χουριέτ που συμμετείχε ενεργά στο θέατρο των Ιμίων, ανακάλυψε την εκκλησία που έφτιαξαν οι Έλληνες σε ένα από τα νησιά!

Στο σχετικό δημοσίευμά της παραθέτει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ιδίου Κόμματος Μπενιαμίν Αλτουνελλί, ο οποίος καλεί τον κ. Νταβούτογλου να ξεκαθαρίσει το θέμα «της ελληνικής κατοχής των δυο νησιών».

Σύμφωνα με την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, η κυριότητα των δυο νησιών ανήκει στην Τουρκία βάσει των Συνθηκών της Λοζάνης και των Παρισίων και δεν υπάρχει καμία διεθνής συνθήκη που να πιστοποιεί τη μεταβίβαση τους στην Ελλάδα.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απέφυγε να κάνει ανακοινώσεις για το νομικό καθεστώς των δυο νησιών.»

Τα δημοσιεύματα αυτά αποτελούν μόνον ένα μικρό δείγμα της σωστής εθνικής δημοσιογραφίας που ασκείται στην ηλεκτρονική «Ελεύθερη Ζώνη» της συναδέλφου κ. Σοφίας Βούλτεψη, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με καίρια και ζωτικά θέματα.

· Η ιστοσελίδα www.koutouzis.gr

O παλιός φίλος και συνάδελφος μου Βασίλης Κουτουζής, παλαίμαχος και αυτός στο ανθρωποβόρο επάγγελμά μας, δεν είναι μόνο διακεκριμένος δημοσιογράφος με τεράστια εμπειρία στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία, αλλά και ένας από τους πιο σημαντικούς ιστορικούς ερευνητές και συγγραφείς με πλήθος βιβλίων και λοιπών εκδόσεων.

Η ιστοσελίδα του www.koutouzis.gr, η οποία έχει εξασφαλίσει μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω των ποικίλων θεμάτων που περιλαμβάνει και ανανεώνεται καθημερινά, κατά την άποψή μου και άλλων πολλών συναδέλφων και απλών αναγνωστών καλύπτει, όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής, όσο και θέματα αναγόμενα στην ιστορία, τα οποία ο συνάδελφος Κουτουζής ερευνά σε βάθος και παρουσιάζει με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, ευσυνειδησία και όσο το δυνατόν καλύτερα τεκμηριωμένα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ιδιαίτερα, ότι ο δημοσιογράφος καταγόμενος από τον Πόρο και κάτοικος μόνιμος του Πειραιά, είναι φυσικό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυο αυτές περιοχές, τη σύγχρονη ζωή τους και την ιστορία τους.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην ιστοσελίδα Κουτουζή, τα Πειραιώτικα, τα Τροιζηνιακά του θέματα, αλλά και τα γενικότερα.

Γράφει :

«Ο παρανοϊκός βομβαρδισμός του Πειραιά

Μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου του 1944!

Η πιο εγκληματική ενέργεια των παραφρόνων συμμάχων. Βομβαρδίζουν τον Πειραιά, δήθεν για να διώξουν τους Γερμανούς.

Τα "συμμαχικά" αεροπλάνα, κάνουν στάχτη την πόλη! Στους δρόμους σκορπισμένα πτώματα, φριχτές εικόνες ακρωτηριασμένων παιδιών! Οι δρόμοι κλεισμένοι από ξύλα, κεραμίδια από τις στέγες, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και λάκκοι που έχουν ανοίξει οι βόμβες.

Σφυροκόπημα για τρεις ώρες, από τις 12 το μεσημέρι - ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στους δρόμους.

Τα θύματα υπολογίστηκαν σε 5.500: Όλοι Έλληνες, μόνον 8 ήταν οι νεκροί Γερμανοί στρατιώτες.»

Αυτά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Άλλο ιστορικό στοιχείο :

ΠΟΡΟΣ 1670 – 1831 = ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

*** Ο Τούρκος ερευνητής και ταξιδευτής Ευλιγιά Τσελεμπί αναφέρει ότι το 1670 ο Πόρος ήταν το μοναδικό νησί στο οποίο δεν υπήρχε τούρκικη φρουρά και όπου οι χριστιανοί πειρατές αντάλλασαν τους μουσουλμάνους αιχμαλώτους τους. Αναφέρει ακόμα ότι ο Πόρος αριθμούσε πάνω από 15.000 κατοίκους κατατάσσοντας έτσι το νησί σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της εποχής.

Το 1676 ο Άγγλος, George Wheler επισκέφθηκε τον Πόρο και το ναό του Ποσειδώνα.

Δώδεκα χρόνια αργότερα μια μορφωμένη γυναίκα, Σουηδέζα, η Anna Åkerhielm, βρέθηκε σε ένα καράβι στο λιμάνι του Πόρου.


Ο Ναπολέων


Το θέμα της καταγωγής του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, απασχολεί ιδιαίτερα τον Βασίλη Κουτουζή, ο οποίος ερευνά όλα τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία και αφού παραθέτει τα περί ελληνικής καταγωγής του μεγάλου αυτοκράτορα στρατηλάτη που σημειωτέον, αγαπούσε ιδιαίτερα την Ελλάδα, παραθέτει στοιχεία της έρευνάς του :

Η υπογραφή του Ναπολέοντα


Πολλά τα σχετικά δημοσιεύματα από Ελληνικής πλευράς, αλλά και από ξένους.

Η εγκυκλοπαίδεια «Μπριτάνικα» εν έτει 2011 γράφει μεταξύ άλλων:

«Οι Bonapart είναι Κορσικανή οικογένεια, που με τον Ναπολέοντα διαμόρφωσε την αυτοκρατορική δυναστεία του 1804.

Η οικογένεια καταγόταν από την ηπειρωτική Ιταλία, όπου μια σειρά από οικογένειες με αυτό το όνομα είναι γνωστές από τον 12ο αιώνα (από το 1100). Αυτές οι οικογένειες το 13ο αιώνα εγκαταστάθηκαν σε δύο μεγάλες περιοχές: Το Σαν Μινιάτο και τη Σαρζάνα.

Βοναπάρτης σήμαινε «το καλό μέρος» – ή και καλό κόμμα; -και καθιερώθηκε προκειμένου να καθορίσει τις οικογένειες που συνδέονταν με το παπικό κόμμα».

Και τα φιλοσοφικά θέματα απασχολούν την ιστοσελίδα Κουτουζή :

Η δημιουργία του Σύμπαντος, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, και ιδιαίτερα της ζωής επί της Γης, απασχόλησε ευ­θύς αμέσως τον άνθρωπο, αμέσως μό­λις έφαγε από το δένδρο της γνώσης», δηλαδή συνειδητοποίησε την ύπαρξή του, και ανάλογα με την, κατά καιρούς, πνευματική του στάθμη, ή κατά κλά­δους απασχολήσεις, ερμήνευσε το μυ­στήριο της Δημιουργίας κατά διαφο­ρετικούς τρόπους. Στη διαφορά των τρόπων και των απόψεων, συνετέλεσε και το σημείο της Γης όπου κατοικού­σε, γιατί αλλιώς φτάνουν σε κάθε ση­μείο οι ηλεκτρομαγνητικές ροπές, οι οποίες δημιούργησαν αρχικά τις σκέ­ψεις και τις ιδέες. Γι' αυτό έχουμε διά­φορες Θρησκείες και μύθους.

Απέδωσε λοιπόν τη δημιουργία σε μια υπέρτατη δύναμη, ή αιτία, την ο­ποία ονόμασε Θεό. Και είπε: Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ην ο Θεός».


Οι δύο εκλεκτοί συνάδελφοι, η κ. Σοφία Βούλτεψη και ο κ. Βασίλης Κουτουζής, εργάζονται σκληρά για να προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό του διαδικτύου, γνήσια ενημέρωση και μόρφωση.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως συγχαρητήρια και έπαινοι αξίζουν και σε πολλούς άλλους συναδέλφους που έχουν δημιουργήσει άριστες από πλευράς περιεχομένου ιστοσελίδες, τις οποίες θα παρουσιάσουμε στο εγγύς μέλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου