Σάββατο 7 Μαΐου 2011

O λίθος του αναθέματος...

Πρόκειται για "άσπονδους φίλους" ή για πραγματικούς φίλους, τους οποίους "κάποιοι" επιδιώκουν να κάνουν εχθρούς;
Ο χρόνος και ο... εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, θα δείξουν...


Παρά τις προσπάθειες, παρά τον αγώνα του Αντώνη Σαμαρά, για τη σωτηρία της, η ΝΔ καταρρέει, βουλιάζει κάτω από το βάρος των ίδιων των αμαρτιών της!
εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στην αξιωματική αντιπολίτευση!
Το περίεργο, το παράξενο ωστόσο είναι, ότι το ρόλο του "εκτελεστή" της παλιάς ή μάλλον της προηγούμενης ΝΔ, υπό τον παταγωδώς αποτυχόντα, Κώστα Καραμανλή (τον ανηψιό), ανέλαβε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.
Γράφω ανέλαβε τον ρόλο του "εκτελεστή" ή αν προτιμούν οι αναγνώστες μου, "δημίου", ίσως όμως να τον ανέλαβε υπό... πίεσιν ή ακόμη να του ανατέθηκε από εσωκομματικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στη σκιά της ηγεσίας ή έχουν καταφέρει να επηρεάζουν τον πρόεδρο, ο οποίος ομολογουμένως (το γράφω και το ξαναγράφω αυτό) είναι άνθρωπος αγνών προθέσεων, αναμφισβήτητης εντιμότητας και πατριωτισμού και ευθύτητας που λίγοι, ελάχιστοι, πολιτικοί διαθέτουν.
Έτσι λοιπόν ο "ανερχόμενος" την περίοδο που διανύουμε συμπαθής συνάδελφος και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ο οποίος, όπως λέγεται αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά (και αυτό είναι το περίεργο), παίρνει θέσεις για λογαριασμό του κόμματος, εναντίον του κόμματος, θέσεις πολλές φορές αντίθετες εκείνων της ηγεσίας, θέσεις διχαστικές, διαλυτικές που οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του κόμματος, της ηγεσίας του και των ιστορικών ή και νεώτερων καταξιωμένων στελεχών του.
Εν ολίγοις, ο εκπρόσωπος τύπου ενεργεί ως ηγέτης ή τουλάχιστον ως καθοδηγητής ή διαφωτιστής!
Τελευταίως ο κ. εκπρόσωπος τύπου χαρακτήρισε την περίφημη ψευτοαπογραφή που η ΝΔ έκανε όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία "εγκληματικό λάθος" στέλνοντας στην πυρά, όχι μόνον τον τότε υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, αλλά και τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, βέβαια, έφερε την ευθύνη για όλα όσα έκαναν οι συνεργάτες του υπουργοί, ασφαλώς με την έγκρισή του.
Ακολούθησε σάλος και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήσαν εντονότατες σε σημείο πλήρους ρήξης και διάλυσης.
Οι φιλοκαραμανλικοί παράγοντες κυριολεκτικά "χάλασαν τον κόσμο" και μίλησαν για "αυτομαστίγωμα" και για πολλά άλλα, ενώ ο κ. εκπρόσωπος απαντούσε με "άλλα λόγια βρε παιδιά" και τελικώς... κατάπιε τα σάλια του και με διάφορους "σοφιστικισμούς" προσπάθησε, εις μάτην, να εξαιρέσει τον Κώστα Καραμανλή από το "εγκληματικό λάθος"!
Η ζημιά όμως είχε γίνει. Το γυαλί είχε και έχει ραγίσει!
Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση αλλά και τώρα χαρακτήρισε και χαρακτηρίζει την "απογραφή' "ερασιτεχνικό τέχνασμα μαθητευομένων λογιστών" που έκανε μεγάλη ζημιά στην οικονομία μας και στην ίδια την Ελλάδα, την οποία δυσφήμησε διεθνώς.
Τώρα, ο κ. εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ υιοθετεί αυτές τις απόψεις, "εγκρίνει και επαυξάνει", τονίζοντας και επιμένοντας ότι επρόκειτο περί "εγκληματικού λάθους"
Έτσι, καλλιεργεί με ιδιαίτερη επιμέλεια, διαλυτικές τάσεις!
Τα καθαρόαιμα "γαλάζια" φιλοκαραμανλικά πρωτοπαλίκαρα... σήκωσαν ήδη το γάντι και αντεπιτέθηκαν βίαια εναντίον του εκπροσώπου και εμμέσως πλην σαφώς, κατά του προέδρου κ. Σαμαρά ο οποίος έσπευσε να δώσει εντολή να μην θιγεί ο πρώην πρωθυπουργός και προκάτοχός του στην ηγεσία του κόμματος, να "διαχωρισθεί" και να ριχθεί στο "πυρ το εξώτερον" μόνον ο δυστυχής κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, λες και αυτός, μόνος του, κυβερνούσε την χώρα, παρακάμπτοντας τον πρωθυπουργό, καταργώντας τον ή λίαν επιεικώς, παραγκωνίζοντας τον!
Λοιπόν, ο κ. εκπρόσωπος ποίου εντολές εκτελεί;
- Του κ. Σαμαρά που τον διόρισε και με κανένα τρόπο δεν θέλει να πλήξει τον κ. Κώστα Καραμανλή;
- Κάποιων άλλων ανανεωτικών στοιχείων που μετά το σήμα, το λογότυπο της ΝΔ, θέλουν να αλλάξουν συθέμελα το κόμμα, να το στρέψουν σε νέες επιλογές και κατευθύνσεις και να ξεριζώσουν βίαια απ' αυτό τον Καραμανλισμό και κάθε τι που θα τον θυμίζει;

-Μήπως ουδενός και ενεργεί με… δικές του αποφάσεις και πρωτοβουλίες;

Αξιοσημείωτο είναι, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος στρέφεται με ανεξήγητη επιθετικότητα και οξύτητα, εναντίον παλαιών ιστορικών στελεχών της ΝΔ.

Ας θυμηθούμε και εκείνο το ανεκδιήγητο : «ποιος ασχολείται με τον Χατζηγάκη;»!

Που το πάει λοιπόν;

-Μήπως έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος του κόμματος;

-Μήπως βάλθηκε να το διαλύσει για να ιδρύσει στη θέση του κάποιο άλλο, υπό την δική του ηγεσία, μια και πρόσφατα έχει πει «εμείς οι πολιτικοί»;

Σήμερα, σταχυολογώ μερικές πολιτικές και δημοσιογραφικές απόψεις για το σοβαρό αυτό θέμα :

«Σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών εξελίσσεται η σφοδρή αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά την απόφαση του προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά να αποκηρυχθεί δημοσίως, με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, η δημοσιονομική απογραφή της κυβέρνησης του κ. Κ. Καραμανλή το 2004. Η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να κρατήσει επικοινωνιακά – αποστάσεις από τις επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας στην οικονομία αναζωπύρωσε εντάσεις στο νεοδημοκρατικό σύστημα μεταξύ υποστηρικτών της νυν και της προηγούμενης ηγεσίας.

Και αυτό διότι δεν είναι πειστικό το επιχείρημα της ηγετικής ομάδας περί τον κ. Σαμαρά ότι διαχωρίζεται ο κ. Καραμανλής από τον άλλοτε πανίσχυρο «τσάρο» της οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφη, αφού η απογραφή ήταν κεντρική πολιτική απόφαση και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. Πολλοί στη ΝΔ- κυρίως «καραμανλικοί»- μιλάνε για «οργανωμένο σχέδιο» να εξουδετερωθούν μια σειρά στελέχη που είχαν θέσεις ευθύνης στις κυβερνήσεις Καραμανλή, αλλά να μην τεθεί ευθέως στο στόχαστρο ο τέως πρωθυπουργός για να μην υπάρξει οριστική ρήξη, καθώς διαθέτει ακόμη ισχυρά ερείσματα στην κομματική βάση.»

Και πιο κάτω :

«Κανείς δεν κατανοεί τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης κίνησης. Φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο δώρο, βάλαμε και τον φιόγκο και το στείλαμε στο ΠαΣοΚ. Είναι αυτοκαταστροφικό» δήλωνε στο «Βήμα» κεντρικό στέλεχος του «καραμανλικού» συστήματος, εκ των προσώπων της νεότερης γενιάς, ο οποίος συμπλήρωνε: «Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………


Το μέχρι στιγμής δεδομένο είναι ότι καταγράφεται διχασμός στο σύνολο της κεντροδεξιάς παράταξης και είναι χαρακτηριστικό ότι τον κ. Καραμανλή πλέον υποστηρίζουν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη

Σ.Σ. (Ασφαλώς η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Καρατζαφέρης εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να κάνουν έξυπνους πολιτικούς ελιγμούς)

Ο κ. Κώστας Καραμανλής συνεχίζει την σιωπή του, αλλά η ηρεμία αυτή ανησυχεί πολλούς που φοβούνται βίαιο ξέσπασμα! Είναι μια σιωπή – ηρεμία πολύ επικίνδυνη!

Ωστόσο για την ώρα είναι απόλυτα ψύχραιμος και συνιστά, όπως λέγεται, ψυχραιμία και στους φίλους και συνομιλητές του.

Ακολουθώντας προφανώς την τακτική αυτή και τις παραινέσεις του πρώην πρωθυπουργού, «Πολλοί «καραμανλικοί» κρατούν χαμηλούς τόνους, δεν θέλουν να ενισχύσουν την εσωστρέφεια και γι’ αυτό επιλέγουν - όπως π.χ. ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην υπουργός κ. Πρ. Παυλόπουλος - να μην τοποθετούνται δημοσίως και είναι της άποψης ότι δεν πρέπει να ρίξουν νερό στον μύλο της εσωστρέφειας.

«Ας βράσουν στο ζουμί τους. Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη να μιλήσουμε και να βγούμε ανοικτά απέναντι. Ας περιμένουμε. Αλλά υπάρχουν και όρια» είναι μια χαρακτηριστική φράση που ειπώθηκε σε προ ημερών συζήτηση φιλοκαραμανλικών βουλευτών.», γράφει στο «ΒΗΜΑ» ο συνάδελφος Άρης Ραβανός.

Οι αντιδράσεις των φιλοκαραμανλικών στοιχείων της ΝΔ, τα οποία είναι πολλά και πολύ ισχυρά, προβλέπεται ότι θα συνεχισθούν όλο και με μεγαλύτερη ένταση και, πιθανότατα, θα πάρουν διαστάσεις ανεξέλεγκτες.

Ήδη, ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης «καθαρόαιμος» Καραμανλικός και πιστός φίλος θείου και ανιψιού, φίλος της οικογένειας, μίλησε για «νεοπαγείς Ηρακληδείς και ανοησίες»…

Το… σάλτο της «εγκληματικής απογραφής» ήταν μεγάλο και επικίνδυνο και δεν αποκλείεται τελικώς, να χρεωθεί στον εκπρόσωπο τύπου και αυτός να δεχθεί δίκαια ή άδικα, τον «λίθον του αναθέματος»!

Ίδωμεν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου