Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Έπαινοι για την Π.Ν.Ο.


Έχω γράψει πολλά για το… ξεσάλωμα των συνδικαλιστών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Πολλά έχω γράψει για ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που, χωρίς δισταγμό και χωρίς να υπολογίζουν τις καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα και για τους εργαζομένους, κατεβαίνουν σε απεργίες αδιέξοδες, που δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα επιτυχίας των στόχων τους.

Έχω γράψει κατ’ επανάληψιν για τους συνδικαλιστές, οι οποίοι καταφέρνουν με τις απερίσκεπτες αποφάσεις και ενέργειές τους, να :

-Να μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματα των εργαζομένων, με την αφαίρεση και των ημερομισθίων των απεργιών από τις ήδη σοβαρά μειωμένες αποδοχές τους, λόγω των μέτρων για την ανάκαμψη της οικονομίας μας με την τήρηση και εφαρμογή των όρων που έχουν θέσει οι δανειστές μας, δηλαδή η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με άλλα λόγια η λεγόμενη «τρόικα».

-Να προκαλούν τεράστιες ζημιές τόσο στη νοσούσα σοβαρά εθνική μας οικονομία, όσο και γενικώς στη χώρα που δυσφημείται σ’ όλο τον κόσμο και βέβαια, στον τουρισμό, ο οποίος μας προσφέρει ζωντανό χρήμα, συνάλλαγμα.

-Να δικαιολογούν την ύπαρξή τους και τα συνδικαλιστικά τους προνόμια, γνωστά σε όλους μας.

Εν ολίγοις αυτοί είναι οι πραγματικοί σκοποί και στόχοι των συνδικαλιστών.

Κάθε λίγο και λιγάκι απεργίες, συγκεντρώσεις, πορείες, συλλαλητήρια, που δίνουν ευκαιρίες στα κακοποιά στοιχεία, δικά μας και αλλοδαπά, να σπάνε, να ρημάζουν, να καταστρέφουν, να κλέβουν ακόμη και να καίνε ζωντανούς ανθρώπους, όπως έγινε με τον εμπρησμό της Marfin Bank.

Και οι συνδικαλιστές δεν εννοούν να βάλουν μυαλό, δεν εννοούν να αντιληφθούν, ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία είναι μονόδρομος και δεν μπορούν να αλλάξουν.

Τώρα, οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ (Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας) με την απόφασή τους για την αναστολή των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, απέδειξαν ότι εμφορούνται από υγιείς συνδικαλιστικές αρχές, ότι εκτός από τα συμφέροντα των εργαζομένων ναυτικών που εκπροσωπούν, υπολογίζουν και τα συμφέροντα άλλων τάξεων, όπως των αγροτών παραγωγών, της χώρας, του τουρισμού και του ελληνικού λαού γενικά.

Οι συνδικαλιστές των ναυτικών, η ΠΝΟ, αφουγκράσθηκαν τις ανησυχίες του λαού μας, έδειξαν κατανόηση και απόλυτη ευαισθησία στις εκκλήσεις των καλλιεργητών της Κρήτης, οι οποίοι, αν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα προχωρούσαν, θα έβλεπαν τα προϊόντα τους να σαπίζουν, θα έχαναν τις αγορές ελληνικές και ξένες και θα αντιμετώπιζαν την πλήρη καταστροφή, τον όλεθρο μια και έχαναν σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, 15 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα!!

Η ΠΝΟ λοιπόν, οι συνδικαλιστές των ναυτικών μας, απέδειξαν τον πατριωτισμό τους, την αγάπη τους για την πατρίδα και έκαναν ένα βήμα πίσω.

Οι έλληνες ναυτικοί δουλεύουν σκληρά νύχτα μέρα, με αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες, με κινδύνους για την ίδια τη ζωή τους, δεκαετίες και δεκαετίες, για να βγουν στη σύνταξη, αν θα καταφέρουν να βγουν, τις περισσότερες φορές σακατεμένοι, άρρωστοι ή και μισοπεθαμένοι, για να πάρουν μια σύνταξη που δεν τους επιτρέπει να ζήσουν άνετα αυτοί και οι οικογένειές τους, τα λίγα χρόνια που τους απομένουν, παρά τα υψηλά ασφάλιστρα που έχουν πληρώσει!

Αυτή είναι η αλήθεια, όπως αλήθεια είναι ότι οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις έχουν κυριολεκτικά λεηλατήσει το άλλοτε εύπορο και αυτάρκες Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ).

Μπράβο λοιπόν στους ναυτικούς μας που πάνω από τα δικά τους συμφέροντα βάζουν τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους και του λαού μας.

Εύγε.

Οι ναυτικοί μας και οι αντιπρόσωποί τους, οι συνδικαλιστές τους, μας απέδειξαν ότι διαφέρουν από τους άλλους που κάνουν απεργίες για τις απεργίες και στην πραγματικότητα «δολοφονούν» τους εργαζόμενους, νεκρώνουν πόλεις, κλείνουν μαγαζιά και βουλιάζουν την πατρίδα.

Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!

Υ.Γ.

Να με συμπαθάει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τον οποίο γνωρίζω από έφηβο και, ομολογώ, του έχω αδυναμία, γι’ αυτά που θα του… ψάλλω σήμερα.

Τον άκουσα, Τετάρτη (21/3) πρωί στο Mega, στην εκπομπή των συναδέλφων Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα, να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την «κωλοτούμπα» του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και για τη διαγραφή των Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο παλιός και καλός μου φίλος Γιώργος λοιπόν, προσπάθησε, κατά τη γνώμη μου, να δικαιολογήσει την απόσυρσή του από την κυβέρνηση, με έωλα και αβάσιμα επιχειρήματα, όπως επίσης και να μας πείσει, ότι η διαγραφή και η απώλεια των Βορίδη και Γεωργιάδη, δε στοίχησε ούτε σ’ αυτόν, ούτε στο κόμμα του.

Εγώ, έχω να πω στον φίλο μου τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τα ακόλουθα :

-Γιώργο μου, εσύ ήσουν αυτός που επέβαλε το Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό και αυτός που στήριξε ένθερμα την κυβέρνησή του και την ενθάρρυνε στο έργο της.

Μην το ξεχνάς αυτό και αν το ξέχασες στο υπενθυμίζω εγώ.

-Έβαλες υπουργό (Βορίδη) και υφυπουργούς σε καίρια υπουργεία και υφυπουργεία.

-Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί σου απέδωσαν και το έργο τους, η απόδοσή τους κρίθηκε και κρίνεται από όλους ως πολύ επιτυχημένη.

-Η αλήθεια είναι (αυτό πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία), ότι… ανέκρουσες πρύμναν Γιώργο και αποσύρθηκες από την κυβέρνηση, αποσύροντας και τους υπουργούς και υφυπουργούς σου, τινάζοντας όλα στον αέρα, όταν διαπίστωσες από τις δημοσκοπήσεις, ότι οι «αντιμνημονιακοί» έχουν εκλογικά κέρδη, ενώ οι μνημονιακοί ζημιές.

Κατόπιν αυτού Γιώργο, εσύ ο ένθερμος «μνημονιακός», άλλαξες πορεία για να μην έχεις χασούρα!

-Το άλλο μεγάλο λάθος σου, κατά την άποψή μου, είναι ότι παρατράβηξες το σκοινί, με αποτέλεσμα να χάσεις δυο από τα πλέον δυναμικά και δημοφιλή στελέχη σου, τους Βορίδη και Γεωργιάδη, τους οποίους πρόσφερες ως δώρο στον Αντώνη Σαμαρά!

-Η απώλεια – θυσία Γιώργο θα στοιχίσει πολύ στο κόμμα. Το κενό αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί από «προσχωρήσεις» τύπου Πέτρου Μαντούβαλου κλπ, όχι βέβαια ότι ο διαπρεπής δικηγόρος Μαντούβαλος, είναι ασήμαντος, αλλά δεν είναι ούτε Βορίδης, ούτε Γεωργιάδης!

Αυτά αγαπητέ Γιώργο φίλε για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Και, ειλικρινά, καλή επιτυχία στις εκλογές.

Το αξίζεις…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου