Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

«Ό,τι μπορούμε κάνουμε…»


«Ότι μπορούμε κάνουμε για να βοηθήσουμε παιδιά κι εγγόνια…».

Αυτά είναι τα λόγια πολλών ηλικιωμένων συνταξιούχων ανδρών και γυναικών, που βλέπουν τις ήδη χαμηλές συντάξεις τους, να χαμηλώνουν, να μειώνονται ακόμη περισσότερο μήνα με το μήνα, με τις απερίσκεπτες και απάνθρωπες περικοπές που γίνονται, για να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας, στους ανάλγητους δανειστές του ΔΝΤ, της «τρόικα».

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που πλέον δεν μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι με τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους, προτιμούν να στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα για να μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους που είναι άνεργα, που έχουν χάσει τις δουλειές τους, λόγω της κατάστασης και υποφέρουν, που έχουν φθάσει στα όρια της πείνας, όπως και οι οικογένειές τους.

«Ότι μπορούμε κάνουμε για να βοηθήσουμε παιδιά κι εγγόνια…» λένε και επαναλαμβάνουν οι γονείς και οι παππούδες και τρέχουν στις αγορές των παραγωγών για να πάρουν φθηνές πατάτες, ρύζι, αλεύρι, λάδι κλπ. με τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουν από το δικό τους υστέρημα για να βοηθήσουν παιδιά κι εγγόνια.

Βγάζουν την μπουκιά απʼ το στόμα τους για να την προσφέρουν στα παιδιά τους, στα εγγόνια τους!

Πρόκειται για την αυτοθυσία, την στοργή, τον αλτρουισμό και την λατρεία στην οικογένεια της ελληνικής φυλής, των γονέων, των παππούδων και γιαγιάδων.

Εύγε…

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ

Η οικονομική κρίση έχει και κάποια πλευρά που θα μπορούσε να θεωρηθεί, όχι βέβαια ως ευχάριστη, αλλά ως λιγότερο δυσάρεστη.

Είναι η επιστροφή, πολλών νεαρών ατόμων στα χωριά τους και γενικώς στην επαρχία.

Πολλοί νέοι που είχαν εγκατασταθεί στις μεγάλες πόλεις, εξαιτίας της ανεργίας που έχει ξεσπάσει, γυρίζουν στα χωριά τους όπου βρίσκουν πιο εύκολα δουλειές, έχουν σπίτι, ανοίγουν καταστήματα, ασχολούνται με τη γεωργία, την δουλειά των γονέων τους και γενικώς κάνουν προκοπή.

Έχουμε δηλαδή ένα είδος μετά - μετά – μετανάστευσης, αποσυμφόρησης των μεγαλουπόλεων και φυσικά αναζωογόνησης της υπαίθρου.

Αυτό είναι καλό.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ

Το φετινό Πάσχα φαίνεται πως θα φάμε φθηνό οβελία, φθηνό αρνάκι και κατσικάκι, τουλάχιστον αρκετά φθηνότερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Κτηνοτρόφοι πολλών περιοχών, όπως η Κρήτη, η Λάρισα και άλλες προσφέρουν εκλεκτά αρνάκια και κατσικάκια προς 6,80 ευρώ το κιλό και παίρνουν παραγγελίες μέσω internet από καταναλωτές.

Μάλιστα ο Δήμος Γαλατσίου εξασφάλισε ήδη αμνοερίφια αρίστης ποιότητας που θα διατίθενται στο κοινό προς 6,50 ευρώ το κιλό!

Ας τον μιμηθούν και άλλοι Δήμοι.

Η ελληνική κοινωνία αντιδρά θετικά στην κρίση και στην εκμετάλλευση των μεσαζόντων.

Προφανώς ξυπνήσαμε οι Έλληνες, έστω και αργά!

Υ.Γ.

Η «σκούπα» για το καθάρισμα της Αθήνας από τα… έργα των λαθρομεταναστών άρχισε και συνεχίζεται.

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου