Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η… έγκυρη ιστορικός



H… ιστορικός του «συνωστισμού» στην παραλία της Σμύρνης, το 1922, κατά τη σφαγή του ελληνικού πληθυσμού της από τους βάρβαρους τσέτες και τα τούρκικα ασκέρια, η οποία πριν από περίπου 3 εβδομάδες αποχώρησε επιδεικτικά από τη μοναδική συνεδρίαση της Βουλής των εκλογών της 6ης Μαΐου, την ώρα ακριβώς που ο προεδρεύων κ. Βύρων Πολύδωρας καλούσε τους βουλευτές να τηρήσουν σιγήν ενός λεπτού για την γενοκτονία των Ποντίων από τα τουρκικά φουσάτα, είναι και πάλι υποψήφια στο συνδυασμού Πειραιώς της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του κ. Φώτη Κουβέλη.
Πρόκειται για την γνωστή στο πανελλήνιο κ. Μαρία Ρεπούση, από το βιβλίο της ιστορίας που είχε γράψει για τους μαθητές των γυμνασίων.
Ειλικρινά λυπάμαι για το σοβαρό αυτό λάθος του έντιμου ανθρώπου και πολιτικού κ. Φώτη Κουβέλη, να περιλαμβάνει στους συνδυασμούς του κόμματός του αυτή την κυρία και επίσης λυπάμαι για τη δικαιολογία που βρήκε ο διακεκριμένος δικηγόρος και πρόεδρος της Δ.Α., ότι η κ. Ρεπούση… «αποχώρησε από την σιγήν για τους Ποντίους, για πρακτικούς λόγους»!
Τώρα, ανησυχώ σοβαρά, για το ενδεχόμενο υπουργοποίησης της προαναφερομένης κυρίας, σε περίπτωση που το κόμμα του κ. Κουβέλη θα πάρει μέρος στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Τρέμω με την σκέψη, ότι δεν αποκλείεται να δούμε υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την κυρία του… «συνωστισμού στην παραλία της Σμύρνης το 1922 και της άρνησης να τηρήσει σιγήν στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων.
Τέλος, επειδή όλα είναι πιθανά, μπορεί να δούμε να διδάσκεται στα παιδιά μας, μια νέα ιστορία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και γενικότερα για την τελευταία εκατονταετία, γραμμένη με την εγκυρότητα της κυρίας πολιτικού του αριστερού κόμματος Κουβέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου