Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

H κ. Ρεπούση πάλι στο προσκήνιο!


«Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ’ αυτό τον τόπο γι’ αυτό το χώρο; Ποιο είναι το δικαίωμά σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά; Τους ρώτησες τους γονείς;»

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως υπάρχει μια ηττοπάθεια στην Ελλάδα να μη γίνεται αναφορά στο έργο και την προσφορά της Εκκλησίας και υπάρχει πρόβλημα από μερικούς «που λένε ότι στη Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σα να ήταν στο λεωφορείο για να μπούνε να φύγουν».

Αυτή ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου στη νέα πρόκληση της γνωστής και μη εξαιρετέας κ. Μαρίας Ρεπούση, εκλεκτής του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, με όλες του τις δυνάμεις την έβαλε στη Βουλή, στη νέα της πρόκληση για την κατάργηση του εκκλησιασμού των σχολείων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας από την Φλώρινα, την έδρα του μακαριστού μητροπολίτη Αυγουστίνου, μεταξύ άλλων είπε :

«Κάποιον που αποφοίτησε από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ κλπ. τον θέλουμε. Όμως επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα δεν σημαίνει να του δώσουμε μια καρέκλα κι ένα μολύβι για να υπογράφει κατά τη δική του την άποψή και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία».

Η κ. Ρεπούση δεν εννοεί, τέλος πάντων να κάτσει φρόνιμα, να πάψει να προκαλεί.

Δεν της φθάνει που θέλησε να αλλοιώσει την ιστορία και να διδάξει στα παιδιά μας, ότι η Μικρασιατική τραγωδία ήταν… «συνωστισμός στην προκυμαία της Σμύρνης», και ακόμη δεν της ήταν αρκετό ότι αρνήθηκε να τηρήσει στη Βουλή ενός λεπτού σιγή για την γενοκτονία των Ποντίων, επικαλούμενη πρακτικούς λόγους (ας μην τους αναλύσουμε), τώρα βάζει χέρι βέβηλο στην εκκλησία και στην θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Να την χαίρεστε κύριε Κουβέλη, προωθήστε την και για… υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων!!

Αρκετά όμως γι’ αυτήν την κυρία.

Οι Βρεττανοί

Ας έλθουμε στους Βρετανούς με τις ανοησίες τους στην έναρξη της Ολυμπιάδας.

Έφθασαν να κάνουν εικονική αλεξιπτωτίστρια την υπέργηρη βασίλισσά τους και το άγαλμα του λεγόμενου «πατέρα της νίκης» του Ουίνστων Τσώρτσιλ να την χαιρετά!!

«Κιτσαρία» σε όλο της το μεγαλείο.

Χθες τους έσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα και βγάλανε μια ινδή φοιτήτρια με κόκκινη μπλούζα μαζί με τους αθλητές τους.

Έχουν γίνει ρεζίλι.

Ωστόσο, οι Βρετανοί εξακολουθούν να χύνουν δηλητήριο κατά της Ελλάδας με τις εφημερίδες και τα περιοδικά τους. Μια απάντηση υπάρχει, ένας χαρακτηρισμός για τα κατορθώματά τους που στη θέση του βάζω αποσιωπητικά : « ……. είναι, ότι θέλουν λένε και ότι θέλουν κάνουν!»

Ο νοών νοείτω…

Πότε η κάθαρση;

Πότε, επιτέλους κύριε Σαμαρά, η κυβέρνηση σας θα αποφασίσει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για τη λαθρομετανάστευση που θα καταργεί τον προηγούμενο ανθελληνικό νόμο Ραγκούση.

Πότε θα προστατεύσετε το λαό μας από τους κακοποιούς και δολοφόνους που μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας και οργιάζουν ανενόχλητοι;

Φθάσαμε στο σημείο να μην τολμάμε να πάρουμε από τις Τράπεζες και τα ΑΤΜ, τη σύνταξή μας!!

Κάποιος μαύρος ή μελαψός θα μας παραμονεύει για να μας χτυπήσει και να αρπάξει τα χρήματά μας.

Πότε θα κοιμόμαστε ήσυχοι χωρίς τον φόβο των εγκληματιών που μπαίνουν στα κλειδαμπαρωμένα σπίτια μας και μας σκοτώνουνε ακόμη και για 20 ευρώ;

Πότε κ. Σαμαρά σκέπτεσθε να αποκαταστήσετε την ζημιά που έκανε ο αλήστου μνήμης Ραγκούσης (ευτυχώς ο λαός τον… εξωπέταξε), στον διοικητικό και δημοτικό ιστό της χώρας με τον ασυνάρτητο «Καλλικράτη» του;

Πότε θα καλέσετε τον Αλέκο Παπαδόπουλο να διορθώσει τα πράγματα με ένα νέο «Καποδίστρια»;

Πότε;

Περιμένει ο λαός - όχι μόνο λόγια…

Και μην ξεχνάμε τις κουκούλες.

Οι πρώτες που θα εμφανισθούν, αν εμφανισθούν, πρέπει να κατέβουν σύμφωνα με τις υποσχέσεις σας κ. Σαμαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου