Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η αυτογελοιοποίηση των Τούρκων



Αρέσκονται οι φίλοι μας οι Τούρκοι,  στην αυτογελοιοποίηση όταν αυτή, κατά τη δική τους άποψη δημιουργεί κάποια ζητήματα ή κάποιες εντυπώσεις, ακόμη και αρνητικές που αργότερα ίσως εκμεταλλευθούν.  
Αυτή είναι η πολιτική και η διπλωματική τους μέθοδος από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. 
Λένε και υποστηρίζουν πράγματα αβάσιμα, πραγματικές γελοιότητες, για να προωθήσουν σε βάθος χρόνου κάποια απίθανα και εξίσου γελοία σχέδιά τους!
Τις τελευταίες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου εκδηλώθηκε νέο «μπαράζ» τουρκικών γελοιοτήτων… 
Με δύο λόγια, οι Τούρκοι, ξεσηκώθηκαν για τη διεκδίκηση της πατρότητας των Ολυμπιακών Αγώνων! 
Ναι είναι αλήθεια, όσο απίστευτο και να φαίνεται.
Προφανώς πορεύονται στα χνάρια των γυφτοσκοπιανών που παριστάνουν τους απόγονους του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Μ’ αυτή τη λογική δεν αποκλείεται η «χαριτωμένη» κυρία Μέρκελ και ο… φιλέλληνας υπουργός της των οικονομικών κ. Σόιμπλε, να μας πουν πως οι πρόγονοί τους οι βάρβαροι, έφτιαξαν τον Παρθενώνα.
Αλλά, ας  επανέλθουμε στις τουρκικές γελοιότητες.
Αντιγράφω από τον διεθνή τύπο : 

«Επιμένουν να προκαλούν για την Ολυμπιακή Φλόγα οι Τούρκοι, με τον υπουργό Αθλητισμού Σουάτ Κιλίτς να δηλώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες παίρνουν την ονομασία τους από τον Όλυμπο της Αττάλειας» 
Όπως επιβεβαιώθηκε, κατά τη συνομιλία του με τον Ζακ Ρογκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «πηγή της Ολυμπιακής φλόγας είναι η φλόγα που εξακολουθεί να καίει στο Τσίραλι του Ολύμπου της Αττάλειας».
Σύμφωνα επίσης με τον Κιλίτς, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στον πρόεδρο της ΔΟΕ: «Εσείς έχετε τη δικαιοδοσία να δώσετε τέλος στη λαχτάρα της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ανατολία περιμένει τη φλόγα της».
«Οι φράσεις αυτές ήταν αρκετά δυνατές. Εάν ήμουν πρόεδρος της ΔΟΕ θα είχα επηρεαστεί», συμπλήρωσε σε δηλώσεις του για τη συνομιλία Ερντογάν-Ρογκ ο υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, εκτιμώντας ότι «πρέπει πια η Ολυμπιακή φλόγα να επιστρέψει στην Ανατολία, στα εδάφη που γεννήθηκε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες δηλώσεις περί πατρίδας της Ολυμπιακής φλόγας στο Τσίραλι της  Αττάλειας είχε κάνει ο Τούρκος υπουργός και στις 26 Ιουλίου.
Ήδη πάντως, η απάντηση ήρθε δια στόματος του επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο Ισίδωρου Κούβελου:
«Η Ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε μύθους. Προσκαλώ εγκάρδια τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό του, κ. Κιλίτς στην Αρχαία Ολυμπία, στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ούτως ώστε να παραβρεθούν σε κάποιες ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα την Ολυμπιακή Ιστορία».

Η ιστορία 

Ένα μικρό μάθημα ιστορίας θα κάνουμε εμείς, απ’ εδώ, στους τούρκους προτού να παρακολουθήσουν τις σχετικές διαλέξεις στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, όπου τους προσκάλεσε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος.
Λοιπόν κ. τούρκοι για να παύσετε τις γελοιότητες σας που σας κάνουν διεθνώς ρεζίλι, διαβάστε: 
- Οι Ολυμπιακοί αγώνες καθιερώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία το 776 π.χ. (δηλαδή πριν από 2788 χρόνια) όταν εσείς δεν είχατε εμφανισθεί καν στην υφήλιο ούτε σαν άγρια ανθρωποφαγική φυλή και ορίσθηκε να διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, κατά δε την διάρκεια των αγώνων σταματούσαν τυχόν εχθροπραξίες μεταξύ των λαών.
- Διεξήγοντο κανονικά μέχρι το 393 μ.Χ. πάντοτε στην Αρχαία Ολυμπία οπότε τους απαγόρευσε ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Θεοδόσιος.  
- Αναβίωσαν στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 1896 (10 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο) και τότε είχαμε τον θρίαμβο στο Μαραθώνιο δρόμο του Σπύρου Λούη, νερουλά από το Μαρούσι με χρόνο 2.58'.50'', ενώ δεύτερος ήρθε ο Χαρίλαος Βασιλάκος με 3.6'.3''.
Και οι δύο αγωνίσθηκαν με αντιπάλους παγκόσμιους πρωταθλητές.
- Αυτή είναι η αλήθεια κύριοι Ερντογκάν και Κιλίτς που διαστρέφετε εσκεμμένα για τους δικούς σας λόγους και γελοιοποιείστε. 
Τέλος, τι να πούμε για τον περίφημο κ. Ζακ Ρογκ που στην έναρξη των αγώνων του Λονδίνου... τους καλωσόρισε στην πατρίδα τους! 
Τι να πούμε; 
Μόνον... τέτοιος που είναι, τέτοια λόγια λέει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου