Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Tο κράτος ξύπνησε!




Επιτέλους, το κράτος ξύπνησε!
Οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι μετοχές, οι πολυτελείς βίλλες και τα λοιπά ακίνητα και γενικώς όλα τα περιουσιακά στοιχεία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και οπουδήποτε αλλού, 121 εταιρειών και φυσικών προσώπων μεγαλοφοροφυγάδων και φοροκλεπτών, ήδη δεσμεύθηκαν και το Δημόσιο προχωρεί πλέον στην είσπραξη των απαιτήσεων του που, βέβαια, είναι και δικές μας απαιτήσεις, του ελληνικού λαού.
Οι αναίσχυντοι αυτοί μεγαλοαπατεώνες κατάφερναν να κλέβουν με εικονικά και πλαστά τιμολόγια και με μη απόδοση του Φ.Π.Α. τεράστια ποσά, όταν εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι έντιμοι επαγγελματίες, οι μεροκαματιάρηδες, είμαστε συνεπείς απέναντι στις φορολογικές υποχρεώσεις μας παρά τη μεγάλη συρρίκνωση των αποδοχών και των εν γένει εισοδημάτων μας.
Φυσική συνέπεια της ληστρικής αυτής συμπεριφοράς πολλών αχόρταγων μεγιστάνων, είναι οι νέες επιπλέον επιβαρύνσεις των συνεπών  και έντιμων πολιτών για το κλείσιμο των μαύρων τρυπών που προκαλούνται στη δημόσια οικονομία από τους τρανούς κεφαλαιοκράτες που μας κλέβουν για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο. Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των... μπουμπουκιών αυτών που αναμφίβολα είναι εχθροί του έθνους και του λαού, για να τους μάθουμε και να τους φτύσουμε δημοσία...
Οι ληστές αυτοί του εθνικού μας πλούτου και του ελληνικού λαού, είναι ένοχοι κακουργηματικών πράξεων και τους αξίζει αυστηρή τιμωρία, γιατί απλούστατα, ιδιοποιήθηκαν τα κρατικά χρήματα που προέρχονται από τον ιδρώτα του χειμαζόμενου λαού.
Έχουμε όμως και 54.000 φυσικά πρόσωπα που στην περίοδο 2011 - 2012 έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά 22 δις ευρώ.
Από αυτούς οι 3.000 έβγαλαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας.
Οι σχετικές έρευνες της αρμόδιας αρχής προχωρούν και γρήγορα θα διευκρινιστούν πλήρως όλες μία - μία, οι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν.
Οι 54.000 αυτοί έβγαλαν το τεράστιο αυτό ποσόν σε ξένες τράπεζες, στερεύοντας τις δικές μας τράπεζες από ρευστό σε μια εποχή μάλιστα που είχαν και έχουν μεγάλες ανάγκες για δανειοδότηση, για ενίσχυση επαγγελματιών και επιχειρηματιών που κατεβάζουν ρολά καθημερινά, ο ένας μετά τον άλλο με αποτέλεσμα η ύφεση να γιγαντώνεται και η ανεργία να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.
Επανερχόμενοι στους 121 ασυνείδητους φοροφυγάδες, φοροκλέφτες και  πλαστογράφους τιμολογίων, πρέπει να σημειώσουμε πως μεταξύ τους βρέθηκαν και άτομα ανώτερα πάσης υποψίας, άνθρωποι οι οποίοι ασφαλώς ενεργούσαν για λογαριασμό και κατ' εντολήν μεγαλοσχημόνων, με το αζημίωτο βέβαια.
Παράλληλα οι δύο εισαγγελείς, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, συνεχίζουν το έργο τους που αποσκοπεί στον εντοπισμό και την πάταξη όλων των περιπτώσεων διαφθοράς που καταγγέλλονται.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τις διάφορες φορολογικές παραβάσεις, συνεχίζονται με ολοένα εντονότερο ρυθμό, τόσον στα αστικά κέντρα, όσον και στην επαρχία, όπου το ποσοστό των παραβάσεων είναι πολύ υψηλό, κυρίως στα νησιά και τις άλλες τουριστικές περιοχές.
Και ενώ τα γενικά έσοδα του κράτους έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, χωρίς πάντως να φτάσουν τον επιθυμητό στόχο, ο ΦΠΑ υστερεί, παρά τους ελέγχους που γίνονται, διότι είναι πάρα πολλοί εκείνοι οι επαγγελματίες και γενικώς οι επιχειρηματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις, χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες, ασφαλώς διότι οι ποινές, τα πρόστιμα που επιβάλλονται τις περισσότερες φορές δεν πληρώνονται, λόγω της δαιδαλώδους νομοθεσίας που ισχύει και αν πληρωθούν, είναι ασήμαντα και δεν συγκινούν, δεν συνετίζουν τους φοροκλέφτες.
Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί, ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται, για πρώτη φορά, αξιόλογη κινητικότητα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, η οποία οπωσδήποτε άρχισε να αποδίδει.
Το θέμα είναι, η κινητικότητα αυτή να μην ατονήσει, αλλά αντίθετα να αυξηθεί και οι εισπράξεις του κράτους να φθάσουν τους στόχους τους.
Το θέμα είναι οι ένοχοι να πληρώσουν, να βγουν στο σφυρί οι περιουσίες τους και να πάνε φυλακή.

Υ.Γ. Ο επίδοξος πρωθυπουργός μας φαίνεται πως δεν τα πάει καλά. Θέλει να μας κάνει Αργεντινή!! Την προτιμάει...
Μα τι λέει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου