Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΥΝΕΠΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ



Όταν την προπερασμένη Κυριακή, οι συνάδελφοι της πρωινής εκπομπής του MEGA ασχολούμενοι με το θέμα της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος, έβγαλαν κάποιον συνδικαλιστή της παρέας του Φωτόπουλου που, ως γνωστόν, παριστάνει το μεγάλο αφεντικό της ΔΕΗ και κάθε λίγο και λιγάκι, κουνώντας το δάκτυλο, μας απειλεί με "μπλακ άουτ", ο οποίος ανέλυσε και δικαιολόγησε, παραδόξως, τις επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα, υπήρξε άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε και διαβεβαίωσε, ότι ουδεμία αύξηση πρόκειται να γίνει!

Κι εμείς ησυχάσαμε... Μόνο που επικρίναμε τους συναδέλφους για την επιλογή τους να συζητήσουν το θέμα της τιμής του ρεύματος με ένα συνδικαλιστή της επιχείρησης και όχι με την διοίκηση της ΔΕΗ.

Ωστόσο, παραξενευτήκαμε με τα λεγόμενα του Φωτοπουλικού συνδικαλιστή, τα οποία εμμέσως πλην σαφώς δικαιολογούσαν την ΔΕΗ για την επερχόμενη αύξηση... και ανέλυαν τα κόστη της παραγωγής του ρεύματος.

Ήταν η πρώτη φορά που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δεν διαφωνούσε με τις αυξήσεις, δεν παρίστανε τον προστάτη -πατέρα των καταναλωτών. Δεν έβγαλε τσιμουδιά, δεν έκανε καμιά κατάληψη κτιρίου γραφείων και κινητοποίησε τους εναερίτες για να κρεμάσουν πανό σε μπαλκόνια και προσόψεις... Μόνο, μετά από αρκετές ημέρες ανακοίνωσε, ότι θα μπλοκάρει, γενικώς, τις διακοπές ρεύματος των οφειλετών.

Δεν είχαν περάσει ούτε 48 ώρες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύσθηκε κατηγορηματικά "αδειάσθηκε" και εκτέθηκε...

Απορώ πως ακόμη μένει στη θέση του και δεν έχει παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αξιοπρέπειας!

Έτσι λοιπόν θα έχουμε από την 1η Ιανουαρίου 2013 αύξηση στο οικιακό ρεύμα από 14,5% μέχρι 48,7% σε τρεις δόσεις, Ιανουάριο, Μάιο και Ιούλιο. Μεσοπροθεσμική αύξηση 24,9%.

Με γεια μας και με χαρά μας και χαιρετίσματα στον κ. Κεδίκογλου και τον "καταναλοπατέρα" κ. Φωτόπουλο, τον προστάτη μας. Και βέβαια,χαιρετίσματα στην... εξουσία την ασυνεπή, την ανέντιμη!

Τώρα θυμήθηκα και τις υποσχέσεις του κ. Σαμαρά για την μείωση του υπερβολικού ποσοστού του Φ.Π.Α. στην εστίαση που τις πήρε το... ποτάμι και τις κουκούλες που θα κατέβαζε, αλλά καλά κρατούν και συνεχίζουν... την εθνοσωτήρια και φιλολαϊκή δραστηριότητά τους!

Θυμήθηκα ακόμη και τις φιλοδοξίες του κ. Φωτόπουλου να γίνει(θεός φυλάξοι), πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε για να σώσει, μαζί με τον κ. Τσικρικά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τους εργαζομένους...

ΤΟ ΝΕΡΟ

Η ΕΥΔΑΠ δια του προέδρου της κ. Στυλιανού Σταυρίδη, ανακοίνωσε ότι το δημόσιο και οι δήμοι της χρωστούν συνολικά 880 εκατ. ευρώ (540 το δημόσιο και 340 οι δήμοι).

Πάντως, πρόσθεσε ο κ. Σταυρίδης, δεν πρόκειται να γίνει καμιά αύξηση στο νερό. Μακάρι...

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς ασχολούνται ήδη με τούς δήμους που εισέπρατταν την αξία του νερού από τους καταναλωτές και δεν απέδιδαν τα χρήματα στην ΕΥΔΑΠ!

ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.

Θα γίνει και αυτό...

Τα στούντιο της ΕΡΤ (πρώην Υ.ΕΝ.Ε.Δ) στην Μεσογείων και Κατεχάκη, στα οποία σημειωτέον, δούλεψα 18 ολόκληρα χρόνια, ως συντάκτης, υπεύθυνος και προϊστάμενος ύλης και αρχισυντάκτης των ραδιοφωνικών δελτίων ειδήσεων, θα στεγάσουν παράνομους λαθρομετανάστες...

Όχι θεέ μου... Όχι...

Τα κτίρια και τα στούντιο που πρόσφατα εκσυγχρονίστηκαν και θεωρούνται τέλεια, θα γεμίσουν από τους ασιάτες παράνομους, πολλοί από τους οποίους είναι κακοποιοί και εγκληματίες...

Πριν από λίγες ημέρες κατέστρεψαν έναν άλλο καταυλισμό στην επαρχία, έσπασαν τις τουαλέτες, έκαψαν τα στρώματά τους, γιατί το φαγητό που τους προσεφέρετο... δεν ήταν αρκετά νόστιμο για τα γούστα τους!

Εκεί φθάσαμε...

Εκεί μας έφθασαν οι παριστάνοντες τους αντιρατσιστές που θέλουν να τους δώσουν και την ελληνική ιθαγένεια και οργανώνουν μάλιστα εκδηλώσεις, συναυλίες και συλλαλητήρια, στις 19 του μηνός, στην Ομόνοια.

Προφανώς θέλουν να τους παραδώσουμε την πατρίδα μας... την Ελλάδα μας...

Όχι λοιπόν.

Μια μόνον λύση υπάρχει.

Όλοι οι σατανάδες, έξω...

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Διάλυση βάρεσε το μαγαζάκι του κ. Καμμένου.

Ήταν αναμενόμενο. Με πομφόλυγες και θεατρινισμούς δεν πας μπροστά κύριε Πάνο... Ούτε με διπλοπροσωπίες και "non paper"






ΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Ας αφήσει, τέλος πάντων, κατά μέρος τις... εμφυλιοπολεμικές εκρήξεις του ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, πρόεδρος του ψυχορραγούντος ΠΑΣΟΚ και ας φροντίσει να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των 10 μηνών που είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι του... αποκόμματος του.

Ας τους πληρώσει από την τσέπη του.

Άλλωστε χρήματα έχει άφθονα και περιουσία τεράστια.

Ιδού και η σχετική είδηση με την ανακοίνωση των ενδεών υπαλλήλων του πάλαι ποτέ πανίσχυρου κινήματος που μας κυβέρνησε δυο δεκαετίες:

"Πουλήστε τις βίλες και τα κότερα!"

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Στα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ, επανέρχεται στην επικαιρότητα αυτό των απλήρωτων εργαζομένων του. Με ανακοίνωσή τους, αποκαλύπτουν ότι είναι χωρίς μισθό εδώ και 10 μήνες και συστήνουν στα κομματικά στελέχη να... πουλήσουν τις βίλες και τα κότερά τους!

Στην ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι έκαναν «ανακωχή» τους προηγούμενους μήνες για να μην κατηγορηθούν ότι παίζουν πολιτικά ή εσωκομματικά παιχνίδια και χαρακτηρίζουν «ανησυχητικά επιεική» την απόφαση των πολιτών να δώσουν 12% στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Για την ουσία, αναφέρουν ότι το 2012 πήραν μόλις 500 ευρώ έναντι για τους μισθούς Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας και τώρα οι αρμόδιοι του κόμματος διαρρέουν ότι θα δώσουν στους εργαζομένους μόνο το δώρο Χριστουγέννων, για να μην υπάρξουν νομικές εμπλοκές και παραπομπή τους στο αυτόφωρο.

Ζητούν, επίσης, είτε να απολυθούν, για να μπορέσουν να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, είτε να πληρώνονται κανονικά και όχι με «έναντι».

«Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία που ασκούν νέοι σωτήρες του κόμματος, ώστε να κάτσουμε στα αυγά μας, γιατί δεν θα πάρουμε ούτε σεντ δεν θα τους βγει σε καλό», λένε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και συνεχίζουν: «Θα θέλαμε να πούμε στα νέα-παλιά μεγαλοστελέχη, όταν μας μιλούν για κατανόηση, να σκεφθούν ότι αυτοί και οι οικογένειές τους είναι χορτάτοι. Και κάτι άλλο: επειδή μας ρωτούν για το πού θα βρουν τα λεφτά να μας πληρώσουν, έχουμε απάντηση: πουλήστε τις βίλες και τα κότερα που φτιάξατε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου