Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΣ "ΚΟΥΡΚΟΥΤΙΑΖΟΥΝ"


"Κουρκούτι" κάνουν το μυαλό του κοσμάκη τα Μ.Μ.Ε, ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά με όσα μεταδίδουν σαν γεγονότα ή σαν εικασίες για τις οικονομικές εξελίξεις και τις συνέπειές τους.
Κομφούζιο πληροφοριών που, κυριολεκτικά κάνουν τον δεινοπαθούντα λαό μας, να παραμιλάει και να πανικοβάλλεται περισσότερο!
Και βέβαια, την μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση έχει η κυβέρνηση, η οποία δεν σπεύδει με σαφείς, κατηγορηματικές, έγκυρες και αξιόπιστες ανακοινώσεις της, να... αποκαταστήσει την ειδησεογραφική τάξη.
Τουλάχιστον, ένα δίμηνο τώρα, μας βομβάρδιζαν τα Μ.Μ.Ε με πληροφορίες για αυξήσεις των τιμολογίων της Δ.Ε.Η από την 1η Ιανουαρίου του 2013, χωρίς βέβαια να έχουν καμιά επίσημη και έγκυρη πληροφορία.
Μέχρι που στην πρωινή εκπομπή του MEGA, την περασμένη Κυριακή 2/12/2012 βγήκε συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να αναλύσει και να... δικαιολογήσει τις αναμενόμενες, σε λίγες μέρες, αυξήσεις!
Φάνηκε περίεργο, άνθρωπος της παρέας του περίφημου Φωτόπουλου, του... εργατοπατέρα και του παριστάνοντος τον... προστάτη των καταναλωτών, να δικαιολογεί αυξήσεις του κόστους παραγωγής και πώλησης του ρεύματος!!
Την επομένη, την Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διέψευσε τα πάντα.
Δεν υπάρχει θέμα, αύξησης, είπε!
Συμπέρασμα, ο συνδικαλιστής του Φωτόπουλου, έπαιξε το γνωστό παιχνίδι της δυσφήμησης και πρόκλησης πανικού στο κοινό.
Άγνωστος ο απώτερος σκοπός...
Πιθανόν να ετοιμάζεται η καλλιέργεια κατάλληλου κλίματος για την άντληση και νέων εκατομμυρίων ευρώ από την Δ.Ε.Η για τα ταξίδια στο εξωτερικό και
την διαμονή στις σουίτες των πολυτελών ξενοδοχείων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων κ.τ.λ. κ.τ.λ. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...
Ας είναι λοιπόν λίγο πιο προσεκτικά τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε και ας παύσουν να δοκιμάζουν τα ήδη σμπαραλιασμένα νεύρα μας με εικασίες και φήμες, όπως το πολύ υψηλό ποσοστό φορολόγησης τους εισοδήματος, την μείωση του αφορολόγητου για τα παιδιά και άλλα πολλά που διαψεύδονται κατηγορηματικά την επομένη και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
------------------------
Τιμώ τον κ, Ευάγγελο Βενιζέλο σαν άνθρωπο και σαν κορυφαίο νομικό επιστήμονα, καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, αλλά και σαν πολιτικό με πείρα και προσφορά.
Όμως, ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη, τον παρακαλώ να επιτρέψει σε μένα, ένα παλιό δημοσιογράφο, να του κάνει μια σύσταση, μια μονολεκτική συμβουλή που είναι: ΠΡΟΣΟΧΗ.
Αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα περίοδο, οι πολιτικοί μας πρέπει να ζυγίζουν καλά τα όσα λένε και τα όσα κάνουν, γιατί οι συνέπειες κάποιων λόγων και πράξεων μπορεί να αποβούν ολέθριες. Περισσότερα δεν χρειάζεται να πω. Ο νοών νοείτω...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου