Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΣΜΥΡΝΗ: ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ




Μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στην Μικρασιατική καταστροφή, δίνει με τα τεκμηριωμένα κείμενά του, ο καλός και άξιος συνάδελφος Βενιζέλος Λεβεντογιάννης, ο οποίος ανήκει στις νεώτερες γενιές δημοσιογράφων και διαθέτει ταλέντο και δυνατότητα γραψίματος με άρτια <αρχιτεκτονική>, ζωντάνια, ειλικρίνεια και βέβαια, είναι φανερό, ότι έχει μελετήσει σε βάθος τα ιστορικά γεγονότα του 1922.
Ο Λεβεντογιάννης περιγράφει απλά και ολοζώντανα την τραγωδία, δίνει στον αναγνώστη, στον αγνοούντα κυρίως νέο σε ηλικία, τα δραματικά ιστορικά συμβάντα. Εξηγεί τους λόγους που η Ελλάδα έχασε την Ιωνία και... "αποφάσισε να μείνει μικρά και πτωχή".
Ο υπογράφων, αν και κατά το ήμισυ Μικρασιάτης και ως εκ τούτου μελετητής της ιστορικής εθνικής μας συμφοράς, της απώλειας δηλαδή του οράματος του εθνάρχου Ελευθερίου Βενιζέλου για μια πατρίδα "δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών", έμαθε πολλά από το πόνημα του Βενιζέλου Λεβεντογιάννη, γραμμένου με σκοπό να ριχθεί πλήρες και καταυγάζον φως στο όλο θέμα, έστω και με καθυστέρηση 90 χρόνων, για να παύσουν οι διάφοροι την συνέχιση της απαράδεκτης αντεθνικής πολιτικής και τακτικής της δεξιάς και των κομμουνιστών για... "συνωστισμούς στην προκυμαία της Σμύρνης"!
Τέλος, ευχαριστώ τον συνάδελφο για την ιστορική μελέτη που μου έστειλε και τον παρακαλώ να με περιλαμβάνει πάντοτε στους αποδέκτες των έργων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου