Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η ΡΗΞΗ







Είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση να καταψηφίζει στη Βουλή ένα δικό της νομοσχέδιο που συνέταξε ο επί της Δικαιοσύνης υπουργός της!
Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει, πιστεύω, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι πράγματι πρωτοφανές και πολύ σοβαρό και θα γίνει ακόμη σοβαρότερο αν ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, ο κορμός της κυβέρνησης δηλαδή, θα καταθέσουν, όπως ακούστηκε, νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που θα διορθώνει εκείνο του κ. Ραγκούση που ψηφίσθηκε και έγινε νόμος του κράτους επί ΠΑΣΟΚ, παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει.
Τώρα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, του υπουργού της Δικαιοσύνης που θα καταθέσουν στη Βουλή για ψήφιση τα δύο  μικρότερα συγκυβερνώντα κόμματα, παρά τις αντιρρήσεις του πρωθυπουργού και της ΝΔ δεν θα έχει βέβαια καμιά τύχη και απολύτως καμιά ελπίδα ψήφισης. Αντίθετα, αν η ΝΔ καταθέσει νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, θα συγκεντρώσει πλειοψηψία και θα περάσει.
Έχουμε λοιπόν μια ενδοκυβερνητική κρίση, μια ρήξη που βέβαια δεν θα φθάσει σε έκρηξη, γιατί τότε αλίμονό μας.
Ωστόσο, το γυαλί έχει ραγίσει και οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων με τον τρίτο έχουν διαταραχθεί και η εμπιστοσύνη μεταξύ τους άρχισε να κλονίζεται. 


Και όλα αυτά γιατί;
Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη, του προερχόμενου από την ΔΗΜΑΡ υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος παραμένει πάντοτε στη θέση του, νομοσχέδιο που θεωρείται άνευ ουσίας, διότι απλούστατα στο νομικό μας οπλοστάσιο υπάρχουν όλοι οι νόμοι και ο ποινικός μας κώδικας καλύπτει όλες τις περιπτώσεις ρατσισμού και ρατσιστικής βίας. Αν βέβαια θεωρηθεί απαραίτητο κάποιοι νόμοι είναι δυνατόν να συμπληρωθούν και να γίνουν σαφέστεροι, όπως άλλωστε τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς.
Αντίθετα, η πολυνομία πάνω στα ίδια θέματα μόνο άσχημες καταστάσεις και συγχύσεις θα δημιουργούσε και στην παρούσα περίσταση θα γινόταν αιτία παρεξηγήσεων δυσάρεστων και διχαστικών.
Έτσι, έχουμε ένα τμήμα της κυβέρνησης να ψηφίζει το νόμο του υπουργού της επί της Δικαιοσύνης, ενώ το άλλο, ο κυβερνητικός κορμός με τον πρωθυπουργό και τους πολλούς βουλευτές να είναι εναντίον!


Και μια ευχή...
Να τα βρουν γιατί έτσι και αρχίσουν οι διαφωνίες, έτσι και αρχίσει το... ξήλωμα, πάμε χαμένοι.
Πάλι ο λαός που πληρώνει τα σπασμένα πάντοτε, θα τα πληρώσει κι αυτή τη φορά και ο λογαριασμός θα είναι μεγάλος, ασήκωτος, αβάστακτος...

Υ.Γ.1. Κύριε Ρουπακιώτη, φτιάξτε και κανένα νόμο που να προστατεύει από τον ρατσισμό και την ρατσιστική βία κι εμάς τους Έλληνες και κυρίως τις κοπέλες μας, τις γυναίκες μας, κι εμάς τους άνδρες....

Υ.Γ.2.Κάποιοι φίλοι μου λένε πως η επιμονή Βενιζέλου, Κουβέλη, Ρουπακιώτη για αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αποσκοπεί σε πολιτικά οφέλη... Δεν το πιστεύω... απορρίπτω αυτή την εκδοχή... Μακάρι να δικαιωθώ...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου