Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ... ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΡΤ που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, περιορίζει, σε πρώτη φάση, την οικονομική αιμορραγία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης κατά περίπου 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Και αυτό δεν είναι τίποτα. Έρχεται η νέα, η δεύτερη φάση, με τον διορισμό της νέας διοίκησης η οποία θα είναι πιο γενναία, όπως δήλωσε ο υπουργός.
Είπε επίσης ο κ. Γερουλάνος ότι θέληση της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι να ανταγωνιστεί τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όχι με εμπορικά αλλά με ποιοτικά κριτήρια και να γίνει φορέας ενίσχυσης του δημόσιου διαλόγου. Έτσι, όπως ανέφερε ο υπουργός, θα υπάρξει σαφής στόχευση στην αναβάθμιση του παραγόμενου προϊόντος, θα αποφασιστεί ποιες εκπομπές δεν θα συνεχισθούν, θα γίνει γενική εξυγίανση, θα επαναξιοποιηθούν το προσωπικό και οι δυνατότητές του και θα επικρατήσει πλήρης διαφάνεια και αξιοκρατία.
Η ΕΡΤ που παραλάβαμε, τόνισε, στην πραγματικότητα ήταν ένας σπάταλος οργανισμός, χωρίς καμιά στρατηγική στόχευση.
Διαβάζω την λίστα των κάθε λογής χρυσοπληρωμένων συμβούλων και βλέπω δημοσιευόμενες στον τύπο, τις φωτογραφίες μερικών απ’ αυτούς.
Εγώ δεν θα αναπαραγάγω τα ονόματα τους. Άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός (το «ξανακάρφωμα» δηλαδή), του σημερινού μου άρθρου.
Μερικοί απ’ αυτούς, οι περισσότεροι θα έλεγα, είναι συνάδελφοί μου, γνωστοί και κάποιοι παλιοί φίλοι.
Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα. Τους τα έδιναν (τα λεφτά) και αυτοί τα έπαιρναν. Πάντως, σημειώνω ότι οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνον αυτόν που δίνει, αλλά και αυτόν που τα παίρνει αν, βέβαια, η όλη «συναλλαγή» δεν είναι η πρέπουσα ή παρουσιάζει «κακοτοπιές».
Αυτό σαν απάντηση σε κάποιους συναδέλφους που προσφάτως δήλωσαν: «Μας τα έδιναν (τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) κι εμείς τα παίρναμε»
Φαίνεται πως οι συνάδελφοι αυτοί, δεν… αντελήφθησαν τόσα χρόνια τώρα, πως το άφθονο, το ασύλληπτο χρήμα που παίρνουν (ιλιγγιώδη ποσά)ήταν χρήμα του δημοσίου, του λαού που πληρώνει, θέλει δεν θέλει, συνδρομή στην ΕΡΤ, διαφορετικά του κόβουν το ρεύμα!
Είναι χρήμα που κανένας δεν έχει δικαίωμα να κατασπαταλά για τον απλούστατο λόγο, ότι προέρχεται από τον ιδρώτα όλων μας.
Δεν είναι χρήμα κάποιου ιδιώτη επιχειρηματία, που βέβαια δεν θα ήταν κορόιδο να δίνει τέτοια απίστευτα ποσά.
Το εξωφρενικό είναι ότι οι χρυσοπληρωμένοι αυτοί τύποι δεν ζήτησαν να δουλέψουν κάποιες «αργίες» που οι συνάδελφοί τους όλων των ιδιωτικών τηλεοράσεων, αμειβόμενοι με πάρα πολύ λιγότερα χρήματα δούλευαν κανονικά, με την δικαιολογία ότι ήταν αργίες του «δημοσίου»!!
Τι να πούμε εμείς…
Δίνουμε τον λόγο στον κ. Γερουλάνο, ως αρμόδιο να καθαρίσει την κατάσταση.
Κλείνοντας ωστόσο έχω να διατυπώσω μια απορία μου :
Τι ακριβώς συμβούλευαν τον πρόεδρο της ΕΡΤ οι δεκάδες των συμβούλων, ανώτερων και κατώτερων και ακόμη, πως δικαιολογείται να τα κάνει θάλασσα ο τέως πρόεδρος της ΕΡΤ ο κ. Παναγόπουλος, με τόσους πολλούς συμβουλάτορες;
Το μόνο βέβαιο είναι ότι έξι χρόνια τώρα, επί ΝΔ, η ΕΡΤ έφαγε τον άμπακο.
Βύζαξε το αίμα και τον ιδρώτα μας! Έφαγε και επί πλέον από τον προϋπολογισμό 1,5 δις ευρώ μέσα στην 5ετία της ΝΔ. Αυτά εκτός από τις υποχρεωτικές συνδρομές και τις διαφημίσεις. Το δήλωσε αυτό ευθαρσώς ο τέως υφυπουργός της ΝΔ κ. Πέτρος Δούκας.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Φθάνει όμως η υπουργική επέμβαση ή μήπως χρειάζεται και εισαγγελική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου