Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙΑ...

Το ύψος των Ιμαλαΐων είχαν φθάσει τα σκάνδαλα, οι σπατάλες του δημόσιου χρήματος και οι χαριστικές πράξεις, της αμαρτωλής ΝΔ κατά την εξαετή διακυβέρνηση της χώρας.
Στο ύψος του Έβερεστ τα ψέματά τους, οι ατασθαλίες τους, οι λαθροχειρίες και άλλα πολλά, που εκτός από το «ξετίναγμα» των ταμείων του κράτους και το ροκάνισμα του χρήματος του ελληνικού λαού, μας εξέθεσαν και μας εξευτέλισαν, διεθνώς.
Η ΝΔ βέβαια, κατέρρευσε κάτω από το βάρος των σκανδάλων που δημιούργησε, κάτω από το βάρος των αμαρτιών της.
Τιμωρήθηκε όπως της άξιζε από τον ελληνικό λαό, όμως οι άμεσα ένοχοι, οι υπεύθυνοι για όσα έγιναν, μένουν ατιμώρητοι και πολλοί απ’ αυτούς φθάνουν στο σημείο να μας προκαλούν.
Μέχρι στιγμής ούτε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών έχει ενεργοποιηθεί, ούτε η εισαγγελία έχει κινηθεί για την διερεύνηση της κατάστασης και τη λήψη των μέτρων που προβλέπονται από το νόμο.
Διαβάζω στον τύπο, ότι μόνον το υπουργείο Οικονομικών δαπανούσε 1.000 € ημερησίως, δηλαδή 400.000 € τον χρόνο για την αγορά εφημερίδων μόνον για την ενημέρωση του υπουργού και του υφυπουργού. Για την ενημέρωση των άλλων υπηρεσιών, άλλα χρήματα του λαού.
Το αστείο είναι, ότι το υπουργείο Οικονομικών που έχει ταχθεί για να ρυθμίζει και να περιφρουρεί τα οικονομικά του ελληνικού λαού, αγόραζε τις ακριβές εκδόσεις των εφημερίδων με τα DVD, τα βιβλία κλπ και βέβαια, εξαιρούσε τον αθλητικό τύπο που δεν έχει τέτοιες εκδόσεις, ενώ ευνοούσε κάποιες εφημερίδες πολύ μικρής ή μηδενικής κυκλοφορίας! Τώρα ποιες είναι οι τελευταίες; Κυρίως ουσιαστικά ανύπαρκτες φυλλάδες αετονύχηδων φίλων της ΝΔ.
Την όλη κατάσταση που είχε δημιουργήσει η ΝΔ, δια των εντελώς ανίκανων υπουργών της, κυρίως στα οικονομικά υπουργεία που δρούσαν με άνεση και ανενόχλητοι, λόγω του βαθέος ύπνου του άσχετου, άπειρου και ακατάλληλου πρωθυπουργού, αλλά καλού, αγαθού και έντιμου κυρίου, Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζει με πρόσφατη δήλωσή του, ένα από τα πιο πιστά στελέχη του κόμματος, ο πρώην υφυπουργός κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος, επί λέξει, είπε : «Λυπάμαι που δεν είχα το θάρρος να ρίξω την κυβέρνηση Καραμανλή για να γλυτώσω και τον Καραμανλή και τη χώρα. Ζητώ συγγνώμη» και δικαιολογήθηκε λέγοντας πως «αν έκανα κάτι τέτοιο θα έτρωγαν ξύλο ακόμα και οι κληρονόμοι μου». Ταυτόχρονα τάχθηκε ευθέως υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση της οικονομίας και τόνισε πως «πρέπει να τιμωρηθούν οι ψεύτες». Σε ότι αφορά την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων υπογράμμισε ότι «λέει αλήθεια ο Α. Λοβέρδος πως δεν υπάρχει σάλιο» σημειώνοντας πως και εκείνος έδωσε μάχες αλλά ήταν μόνο ένας… υφυπουργίσκος.
Η δήλωση αυτή του κ. Γιακουμάτου τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται εμείς να προσθέσουμε ούτε μια λέξη.
Τα λένε όλα οι ίδιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου