Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ψευτιά, πανουργία και υποκρισία

Με την Βρετανία μας ενώνουν πολλά ή καλύτερα θα μας ένωναν πολλά αν δεν υπήρχε η υποκρισία των Βρετανών.
Το βέβαιο είναι πως μας ενώνουν κοινοί αγώνες για την παγκόσμια ελευθερία και επίσης μας ενώνει το αίμα που έχυσαν τα παιδιά της Ελλάδας και της Βρετανίας στους πολέμους για το υπέρτατο αυτό αγαθό και για την αντιμετώπιση των εκάστοτε απειλών για υποδούλωση των λαών της Ευρώπης και άλλων.
Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι, ότι η μικρή Ελλάδα που η ηρωική προσφορά της στους κοινούς αγώνες για την ελευθερία, ήταν δυσανάλογα μεγάλη, υπήρξε πάντοτε έντιμη και συνεπής απέναντι στους συμμάχους της, ενώ αντίθετα, η συμπεριφορά της Βρετανίας, κάθε άλλο παρά ανάλογη ήταν.
Οι Βρετανοί που κατά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο εκθείαζαν την πατρίδα μας και την ύψωναν στα ουράνια για την προσφορά της στον κοινό αγώνα και ακόμη μας έταζαν, ότι μετά την νίκη των συμμάχων, θα «τρώμε με… χρυσά κουτάλια», έφθασαν στο σημείο να σφάζουν την Κύπρο μας και να οδηγούν στις κρεμάλες τα παλικάρια της Ε.Ο.Κ.Α. που πάλευαν για την λευτεριά της πατρίδας τους και την ένωση με την Ελλάδα!
Τότε, ο μακαρίτης διακεκριμένος συνάδελφος δημοσιογράφος Νίκος Δεληπέτρος, με το ψευδώνιμο «Ασμοδαίος», δημοσίευσε σε μεγάλη Αθηναϊκή εφημερίδα της εποχής, τους ακόλουθους στίχους :
«Δύο τάφοι δεν μου βγαίνουν απ’ το νου
Ιωάννης Ιωάννου
Κι ένα βήμα παραπάνου
Ένας τάφος δεκανέα Βρετανού…»
Ήταν μια έκφραση της δίκαιης αγανάκτησης των Ελλήνων για την Βρετανική αχαριστία και προστυχιά, για την Βρετανική υποκρισία και ψευτιά, για τα Βρετανικά εγκλήματα κατά της ίδιας της ελευθερίας για την οποία οι Βρετανοί, δήθεν, έκαναν κοινούς αγώνες με την Ελλάδα, που θυσιάστηκε και αποδεκατίσθηκε.
Υποκρισία, πανουργία, προστυχιά και…ερμαφρόδιτες πολιτικές ενέργειες συνθέτουν την πάγια τακτική της Βρετανίας έναντι της Ελλάδας.
Έτσι, και τον τελευταίο καιρό με τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ο Βρετανικός τύπος καθημερινά συναγωνιζόταν σε δυσφημιστικά σχόλια και παραπλανητικές πληροφορίες για την οικονομική μας κατάσταση και απροκάλυπτα προέβαλε τις εχθρικές του διαθέσεις για την χώρα μας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περάσει το μίσος του για την Ελλάδα, στην Ε.Ε.
Αλλά, η ερμαφρόδιτη υποκρισία των Βρετανών δημοσιογράφων – εθνικό τους σπορ είναι άλλωστε – φθάνει στο σημείο να εκφράζεται με την γελοία όσο και αηδιαστική τακτική του «μια στο καρφί και μια στο πέταλο».
Πριν από λίγες ημέρες, οι γνωστοί για τις… φιλελληνικές τους διαθέσεις «Φαϊνάσιαλ Τάιμς» ορκισμένος εχθρός της Ελλάδας στην πραγματικότητα, μετά από μια μεγάλη περίοδο φαρμακερών και ύπουλων δημοσιευμάτων κατά της… φίλης και συμμάχου χώρας μας, αποφάσισαν να παραστήσουν τους «άσπονδους φίλους» μας, εξαίροντας την προσωπικότητα, τους άψογους χειρισμούς στα οικονομικά μας προβλήματα και την εύστοχη και απόλυτα επιτυχημένη πολιτική του πρωθυπουργού μας Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και τις ορθές κινήσεις και ενέργειες της κυβέρνησής του.
Ωστόσο, την επομένη η μεγάλη αυτή οικονομική εφημερίδα της Βρετανίας, επανέλαβε το ανθελληνικό της παραλήρημα, συνεπικουρούμενη από μεγάλη μερίδα του τύπου της… φίλης χώρας.
Πρόκειται, για το άκρον άωτον, για την κορύφωση της ερμαφρόδιτης υποκρισίας των Βρετανών δημοσιογράφων.
Σαν δεν ντρέπονται!
Αλλά που να βρουν την ντροπή;


Υ.Γ. α) Χύμα τα είπε ο πρωθυπουργός μας στον Μπαρόζο και στην Κομισιόν για τα στραβά μάτια που από χρόνια έκαναν στο οικονομικό χάος των Καραμανλοαλογοσκούφηδων και τώρα θυμήθηκαν να μας κάνουν… το ζόρικο.
Ντροπή τους!

Υ.Γ.β) 16,5 μονάδες μπροστά από την ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ, παρά τα αντιδημοτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση που προκάλεσαν οι προηγούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου