Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δάσκαλοι και μαθητές

















Φωτογραφίες από το ελληνικό σχολείο παλιότερων χρόνων



ΠΗΓΗ। Τρελλογιάννης





Φωτογραφίες από άθλια σχολεία του παρελθόντος, με δασκάλους και μαθητές του παρελθόντος που, έστω και νηστικοί και ξυπόλυτοι μάθαιναν ΚΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, χάρη στους δασκάλους τους, όπως και η δική μου γενιά που έμαθε ΚΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και διέπρεψε γιατί είχε άξιους, ήρωες, δασκάλους που δίδασκαν πεινασμένοι, με αυταπάρνηση μπροστά στις κάνες των κατοχικών γερμανοϊταλικών πολυβόλων. Τότε, οι μαθητές ήταν «τα παιδιά» των δασκάλων που έδιναν το φτωχό συσσίτιο τους στα «παιδιά τους»!

Τότε δεν υπήρχαν:

-ΑΠΕΡΓΙΕΣ

-ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

-ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.(Αναφέρομαι μόνο στο κλείσιμο. Τα συμβούλια και οι αρχαιρεσίες πρέπει να γίνονται και καλώς γίνονται)

-Περίπατοι........εκπαιδευτικοί.

-Συγκεντρώσεις στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και στη ΒΟΥΛΗ για ψύλλου πήδημα ή και .....άνευ πηδήματος ψύλλου!

Έχουν ανακαλυφθεί πολλοί ακόμη λόγοι για τις αργίες δασκάλων και μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν το ολέθριο αποτέλεσμα να γυρίζουν τα παιδιά αγράμματα στους δρόμους και στις αλάνες και να μπερδεύουν τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Και άλλα πολλά ανατριχιαστικά........

Όλα αυτά σας τα γράφω, εν όψει της νέας απεργίας σας του τέλους Μαρτίου, που για τους απλούς ανθρώπους αποτελεί «προανάκρουσμα» των ......προπασχαλινών διακοπών!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Υ.Γ. Δεν λέω ότι δεν έχετε δίκαια αιτήματα και προβλήματα. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ. Λέω μόνον ότι «τα παιδιά σας», οι μαθητές σας δηλαδή, είναι ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΜΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.


Γιώργος Τσιούνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου