Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ανοησίες, ανακρίβειες, κακοήθειες και απαράδεκτες ενέργειες

Πολλά λέγονται και διαδίδονται για διάφορα θέματα από πολλούς αρμόδιους και μη, από ΜΜΕ, από δημοσιογράφους, από ανεύθυνα στοιχεία και αυτόκλητους σχολιαστές, τα οποία δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, για τον απλούστατο λόγο, ότι είναι εντελώς αβάσιμα ή αποτελούν κακόβουλες διαδόσεις από έχοντες συμφέροντα ημεδαπούς και αλλοδαπούς, χωρίς να αποκλείεται, αυτοί που επαναλαμβάνουν, αναπαράγουν και προωθούν φήμες ασύστατες, να είναι εύπιστοι, αν όχι αφελείς, και να πέφτουν θύματα των διαφόρων επιτήδειων καιροσκόπων.


Ρεκόρ στις διαδόσεις έχουν οι καταστροφολόγοι της εθνικής μας οικονομίας, την οποία εμφανίζουν ως πλήρως χρεοκοπημένη και, επίσης, την χώρα ως κατεστραμμένη που έχει βγει στο σφυρί.

Οι διαδοσίες επιμένουν παρά τις υπεύθυνες και τεκμηριωμένες διαψεύσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και άλλων κορυφαίων παραγόντων και οικονομολόγων της χώρας μας, των ευρωπαίων γενικώς, των ΗΠΑ κλπ.

Τα κακόβουλα, τα κακοπροαίρετα αυτά στοιχεία, δυστυχώς, επικουρούνται από τις ανεύθυνες διαδόσεις, οι οποίες ανακυκλώνονται από ΜΜΕ, ιστοσελίδες και «δημοσιογράφους» (δήθεν δημοσιογράφους, ανεγκέφαλους θέλω να πιστεύω και όχι «δολιοφθορείς»).


Πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρεμβαίνοντας σε ειδησεογραφική εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, έκανε σαφείς διευκρινίσεις για την πορεία της οικονομίας και ανέτρεψε πλήρως τις ανεύθυνες και, πιθανόν, κακόβουλες φήμες σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών μας, τις οποίες, σημειωτέον, δεν είχαν υιοθετήσει οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού δελτίου, αλλά απλώς τις ανέφεραν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφερόμενος σε πληροφορίες για ελλείμματα σε κάποιον οικονομικό τομέα, τόνισε ιδιαίτερα, ότι όχι μόνον δεν υπάρχουν ελλείμματα, αλλά αντίθετα, στον τομέα αυτόν, τα έσοδα είναι κατά 50 εκ. ευρώ υψηλότερα από αυτά που είχαν υπολογισθεί και αναμένονταν.

Βέβαια, ο υπουργός δεν ισχυρίσθηκε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η οικονομία βελτιώνεται αλματωδώς και πλησιάζει την ανθηρότητα, πλην όμως τόνισε ότι οι σπερμολογίες περί πλήρους καταστροφής είναι αβάσιμες, ασύστατες, στερούνται σοβαρότητας και μόνον ζημιά κάνουν.

Γι’ αυτό, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου πίστη πρέπει να δίνεται μόνον στις επίσημες και υπεύθυνες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών.


Αυτοί οι περίφημοι «οίκοι πιστοληπτικών αξιολογήσεων», οι οποίοι θησαυρίζουν πουλώντας αέρα και ψέματα, σύμφωνα με τα συμφέροντα μεγιστάνων πελατών και φίλων τους και τα δικά τους συμφέροντα, αφού ύπουλα, μπαμπέσικα, υπονομεύουν και πυροβολούν τις ευαίσθητες οικονομίες διαφόρων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, όταν στριμώχνονται και αποκαλύπτονται οι προθέσεις τους, καταφεύγουν σε απειλές και εκβιασμούς!

Έτσι, έπειτα από τις συντριπτικές διαψεύσεις και καταρρίψεις των αξιολογήσεων τους για την ελληνική οικονομία από την ΕΕ το ΔΝΤ και φυσικά από την ελληνική κυβέρνηση, οι «οίκοι…» απειλούν ότι θα παύσουν να μας αξιολογούν!

Σκασίλα μας…

Να παύσουν τις αξιολογήσεις, τις εκβιαστικές κερδοσκοπικές μεθοδεύσεις, τα ύπουλα χτυπήματα και να πάνε…


Γνωστοί και άξιοι συνάδελφοι αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, σχολιάζοντας προ ημερών την οικονομική μας κατάσταση, έλεγαν με σοβαρότητα : «δεν παράγουμε τίποτα… δεν εξάγουμε τίποτα…»

Και διερωτώμαι :

1) Πως είναι δυνατόν να αναπαράγονται από πολύ καλούς δημοσιογράφους κουβέντες και απόψεις αφελών και ανεύθυνων στοιχείων, λαϊκισμοί αγοραίοι;

2) Πως είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα, λίγες μόνο ημέρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για μεγάλη αύξηση των εξαγωγών μας, παρά την οικονομική κρίση;

3) Πως είναι δυνατόν να λέμε : «δεν παράγουμε τίποτα…» χωρίς να ρίξουμε ούτε μια ματιά γύρω μας;

4) Πως είναι δυνατόν εντελώς επιπόλαια και ελαφρά τη καρδία, να μην αναγνωρίζουμε την ελληνική γεωργική παραγωγή και τα εξαιρετικά προϊόντα της, την βιομηχανία και βιοτεχνία γενικώς, που ανθίστανται στην κρίση και στην ύφεση και χάρις κυρίως στους εργαζόμενους και, βέβαια, και στους εργοδότες, συνεχίζουν να παράγουν και να προσφέρουν στην εγχώρια και στην ξένη αγορά, προϊόντα πολύ καλής ποιότητας;

5) Πως είναι δυνατόν να κλείνουμε τα μάτια στις αποφάσεις της ΕΕ για ορισμένα ελληνικά τρόφιμα (γαλακτοκομικά, τυριά κλπ) και ποτά και τις εκτιμήσεις, τις προτιμήσεις και τις πολύ καλές αξιολογικές κριτικές για την ποιότητα και την άριστη γεύση τους;

6) Ανάλογα άρθρα και σχόλια βλέπουμε και στο διαδίκτυο, σε αναρτήσεις ορισμένων ιστοσελίδων. Έχω στα χέρια μου τυπωμένο κείμενο καλής ιστοσελίδας, η οποία στις 31/3 ανάρτησε άρθρο με τίτλο «Περί μεταναστών», στο οποίο περιέχονται πολλές και εν πολλοίς σωστές απόψεις και σωστά συμπεράσματα, καθώς και σωστές, αν και λίγο υπερβολικές, προβλέψεις και υποθέσεις.

Μέχρι εδώ καλά, αλλά υπάρχουν και σημεία που κάθε άλλο παρά αισιόδοξα και ευχάριστα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν, όπως :

«Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα από τη Γερμανία, Γαλλία κτλ, διότι δεν παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ δεν εξάγουμε ΤΙΠΟΤΑ έσοδα δεν έχουμε από πουθενά, ζούμε και κινούμαστε με τα τεράστια δάνεια των τραπεζών από την μεταπολίτευση και ιδιαιτέρως από το 1981 και μετά. Οι μετανάστες λοιπόν που ζουν και εργάζονται εδώ στην ουσία πληρώνονται από τα δάνεια, το έργο που παράγουν δεν αποφέρει εισροή χρημάτων από το εξωτερικό, οπότε δεν βοηθάνε στην οικονομία όπως λένε τα ΜΜΕ αλλά αντιθέτως συνεισφέρουν στην κατάπτωση της, διότι τα 12 ΔΙΣ που στέλνουν κάθε χρόνο στις χώρες τους λείπουν από την αγορά, και ο μόνος τρόπος για να καλυφθεί το ποσόν αυτό είναι με… επαναδανεισμό!»

Και στη συνέχεια :

«Αποδείξαμε λίγο πολύ ότι η Ελλάδα εφόσον δεν παράγει τίποτα δεν εξάγει τίποτα δεν δύναται να έχει μετανάστες εκ των πραγμάτων».

Λοιπόν, δεν παράγουμε τίποτα, δεν εξάγουμε τίποτα…

Επανάληψη λαϊκισμών, απαισιοδοξιών και άλλων δυσάρεστων που δημιουργούν ανησυχίες στο λαό, ο οποίος κάνει θυσίες και αγωνίζεται για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.


Το πιο ανησυχητικό όμως είναι, ότι κλίμα απαισιοδοξίας καλλιεργούν και μερικοί δημοσιογράφοι που βγαίνουν πολύ συχνά στο «γυαλί» της τηλεόρασης και το χειρότερο, ότι μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και ικανότατοι, άξιοι συνάδελφοι.


Θα κλείσω το σημερινό άρθρο, με αποσπάσματα από μια τελευταία δήλωση του πρωθυπουργού, μια επίσημη δήλωση, η οποία επαινέθηκε από την «Τρόικα». Είπε λοιπόν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου : «Δεν χρεοκοπήσαμε και τα πράγματα στη χώρα δεν είναι απαισιόδοξα».

Ας παύσουν λοιπόν οι διάφοροι τύποι να εκστομίζουν, να διαδίδουν και να αναπαράγουν φήμες που πλήττουν τις προσπάθειες του λαού μας για να σηκώσει κεφάλι και να σταθεί στα πόδια του από οικονομικής πλευράς.

Ας μην υπονομεύουν ακούσια ή εκούσια τις τιτάνιες προσπάθειες που εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο γίνονται.


1 σχόλιο:

  1. ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΡΕ ΠΑΠΠΟΥ,ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή