Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μαργαριτάρια

Από την ΕΡΤ ή μάλλον από συνεργάτη της μάθαμε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Κρήτη, επισκέφθηκε το σπίτι του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου στην Χαλεπά ή πιθανόν στα Χαλεπά!!

Κι εμείς που νομίζαμε ότι το σπίτι του μεγάλου έλληνα πολιτικού βρίσκεται στην Χαλέπα, κοκαλώσαμε απ’ τη ντροπή μας για την δική μας αγραμματοσύνη! Μείναμε άφωνοι!

Πάλι καλά που δεν μας είπαν πως το σπίτι του μεγάλου Ελευθέριου Βενιζέλου βρίσκεται στο Χαλέπι, την μεγάλη πανάρχαια πόλη της Συρίας…

Προφανώς η δημόσια τηλεόραση, είναι αναγκαίο να προσλάβει δημοδιδασκάλους…


Τα… μαργαριτάρια της ΕΡΤ είναι αναρίθμητα και απερίγραπτα, τόσο στον τομέα της ορθογραφίας σε τίτλους κεφαλαίους και πεζούς, όσο και στον τομέα της σύνταξης και της μανίας πολλών συνεργατών της να περιφρονούν, να καταφρονούν την ελληνική γλώσσα και να μας σερβίρουν ξενόφερτες αηδίες, όπως τα «μπάτζετ» που επιμένουν να μας λένε και να μας γράφουν στους τίτλους των εκπομπών τους, τα «μπρέικ» και πολλά άλλα, οι αδιόρθωτοι αγράμματοι.


Όμως, την αποκλειστικότητα των μαργαριταριών δεν έχει μόνον η κρατική τηλεόραση. Και η ιδιωτική δεν πάει πίσω, αλλά οπωσδήποτε δεν φθάνει την ΕΡΤ.

Η πρώτη κυρία μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, θα πρέπει να μάθει επιτέλους, ότι : γιορτάζουμε την 10η επέτειο ή την συμπλήρωση 10 χρόνων από το Χ γεγονός και όχι την 10η επέτειο από το γεγονός, για τον απλούστατο λόγο ότι το από περιέχεται στην λέξη επέτειο και κατά συνέπειαν αποτελεί άκομψη περιττολογική έκφραση που προδίδει έλλειψη γνώσεων γραμματικής, συντακτικού και εκφοράς της ελληνικής γλώσσας.

Θυμάμαι τώρα κάποιον άλλον πρωτοκλασάτο της κρατικής τηλεόρασης, ο οποίος έφθασε στο σημείο να μας πει σε δελτίο ειδήσεων, ότι : «σήμερα είναι η επέτειος των τριών μηνών από το Χ γεγονός».

Χάλια αδιόρθωτα…


Να κλείσω λέγοντας, ότι η κατάχρηση της λέξης «συγκεκριμένα» γελοιοποιεί αυτούς που την κάνουν με αποτέλεσμα οι ακροατές τους να τους (τις) αποκαλούν : «ο κ. συγκεκριμένος…» ή «η κυρία συγκεκριμένη»


Αυτά και…

Αιδώς κυρίες και κύριοι που μας στραβώνεται εμάς και τα παιδιά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου