Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Με ποιους κ. πρωθυπουργέ;



Παρακολουθούμε τον αγώνα και αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του πρωθυπουργού, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει με το περιβόητο «μνημόνιο» για να πετύχει την ομαλή ροή της βοήθειας της «Τρόικα» με την οποία η οικονομία της χώρας μας θα ανακάμψει και θα μπει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο αγώνας του πρωθυπουργού και, ομολογουμένως, μερικών συνεργατών του, βασίζεται στις θυσίες του ελληνικού λαού και κυρίως των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των φτωχών, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, των μεροκαματιάρηδων, οι οποίοι στερούνται ήδη και βασικών αγαθών και υπηρεσιών για να επιτευχθεί η ανακούφιση όλων και στη συνέχεια, η πορεία προς την ευημερία.

Οι άλλοι, οι έχοντες και κατέχοντες, οι πλούσιοι, οι μεγιστάνες, οι «πισινάδες» (εννοώ αυτούς που έχουν πισίνες στις επαύλεις τους, οι οποίες έχουν αεροφωτογραφηθεί, αλλά μας έμειναν οι φωτογραφίες!), τι κάνουν; Τι προσφέρουν;

Τίποτα απολύτως!

Απλώς μας κοροϊδεύουν και γελάνε εις βάρος του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του αγωνιζόμενου λαού που παλεύουν για την βελτίωση των δημοσιονομικών μας.

Οι μεγάλοι, οι πλούσιοι, οι μεγιστάνες, κρύβουν συστηματικά τα πραγματικά τους τεράστια εισοδήματα και, επιπλέον (άκουσον – άκουσον) αρνούνται να πληρώσουν και τη μικρή φορολογία που αναλογεί σ’ αυτά που δηλώνουν, δηλαδή στα ψεύτικα!

Πως το κάνουν;

Έχουν τον τρόπο τους. Έχουν τους λογιστές τους και τους ειδικούς νομικούς συμβούλους τους, έχουν κάποιες «συνεργασίες» με κάποιους επίορκους υπαλλήλους, μερικοί, λίγοι από τους οποίους, κατά καιρούς αποκαλύπτονται και δίνουν λόγο των πράξεων τους, των παρανομιών τους.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Και το κράτος, η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι υπουργοί και οι αρμόδιες φοροεισπρακτικές υπηρεσίες, τι κάνουν;

Απλώς περιορίζονται στο ξεζούμισμα των φτωχών και αδύνατων που δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, που άλλωστε και να ήθελαν δε μπορούν να τα κρύψουν.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, τα ποσά των παλιών και νέων φόρων που οφείλονται στα δημόσια ταμεία, να αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο και να μην πληρώνονται ούτε αυτά που έχουν βεβαιωθεί οριστικά ή έχουν τελεσίδικα καταλογισθεί δικαστικά.

Και η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι υπουργοί της και οι λοιποί παράγοντες, αδρανούν και περιορίζονται να παρακολουθούν αμήχανα την κατάσταση!

Πρόκειται περί πρωτοφανούς ανικανότητας ή πρωτοφανούς αδιαφορίας;

Μήπως και τα δυο μαζί;

Είναι βέβαιο, ότι εάν οι ανάξιες οικονομικές μας υπηρεσίες είχαν εισπράξει και μέρος ακόμη των τεραστίων ποσών που οφείλονται στο κράτος, αν είχαν πατάξει τη φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή, η αγωνία του λαού και του πρωθυπουργού για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων μας, θα ήταν πολύ μικρότερη, ίσως να μην υπήρχε καν και ο αγώνας του Γιώργου Παπανδρέου, θα ήταν λιγότερο σκληρός και δύσκολος.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί.

Εδώ είναι η απορία που ο Γιώργος Παπανδρέου, πρέπει να μας λύσει :

· Με ποιους κ. πρωθυπουργέ;

· Με ποιους θα προχωρήσετε;

· Με ποιους θα πάτε μπροστά;

· Με ποιους θα ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις μας στο ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ;

Με αυτούς που έχετε στην κυβέρνηση, κυρίως στα αρμόδια οικονομικά υπουργεία και με αυτές τις κρατικές υπηρεσίες που βρίσκονται σε κακό χάλι, αποκλείεται.

Ενάμιση χρόνο τώρα δεν κατάφεραν οι οικονομικοί υπουργοί σας ούτε τους οικονομικούς εφόρους (Δ.Ο.Υ.) να βγάλουν από την αδράνεια, να τους δραστηριοποιήσουν.

Ενάμιση χρόνο λόγια, λόγια και μόνον λόγια…

· Με ποιους λοιπόν θα μαζέψετε τα λεφτά;

· Με ποιους θα σκοτώσετε το σαράκι της ύφεσης;

· Με ποιους θα κάνετε τις αποκρατικοποιήσεις;

· Με ποιους θα αξιοποιήσετε την δημόσια περιουσία;

· Με ποιους θα «ξεμπροστιάσετε» τους αποχαλινωμένους, τους εκτροχιασμένους εργατοπατέρες που κυρίως εσείς και το κόμμα σας εκθρέψατε και αποθρασύνατε σε σημείο που να νομίζουν ότι το κράτος είναι δικό τους ή καλύτερα το κράτος είναι αυτοί; Ονόματα να μη λέμε γιατί είναι γνωστά σε όλους.

· Με ποιους και με ποιες κ. Γιώργο Παπανδρέου;

Για σκεφθείτε…

Μήπως έφθασε η ώρα μηδέν;

Μήπως έφθασε η ώρα της ριζικής κυβερνητικής αναδόμησης (έτσι ονόμαζε τον ανασχηματισμό ο μακαρίτης ο πατέρας σας, ο μέγας Ανδρέας).

Μήπως οι παταγωδώς αποτυχόντες, αυτοί που έδωσαν εξετάσεις και πήραν μηδέν σε όλα τα θέματα, πρέπει να φύγουν;

Μήπως αυτοί που έφασκαν και αντέφασκαν, αυτοί που έψαχναν ευκαιρίες για να «καρφώσουν» συναδέλφους τους, αυτοί που ακόμη και τώρα δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και δεν διαισθάνονται το βάρος των ευθυνών τους, πρέπει να απομακρυνθούν για να αν αναπαυθούν μια και… πάρα πολύ κουράσθηκαν στο καθισιό, στην αδράνεια και στην κοροϊδία του λαού;

Μήπως κ. πρωθυπουργέ ήλθε η ώρα να πάρουν τα ηνία άξιοι και ικανοί συνεργάτες σας ή και κάποιοι άλλοι δυναμικοί τεχνοκράτες εκτός κομμάτων;

Σκεφθείτε και πράξτε κ. πρωθυπουργέ.

Η 5η δόση του δανείου οπωσδήποτε θα μας δοθεί, με ποιους όμως θα την διαχειριστείτε;

Αυτό πρέπει να αποφασίσετε.

Με τους παλιούς αποτυχόντες ή θα ψάξετε για νέους ικανούς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου