Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

1)Νόμισε πως ήταν ο πατέρας του! 2) Ο χαμένος


Παράξενα και περίεργα, αν όχι κωμικοτραγικά, είναι τα πολιτικά γεγονότα στη χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες.

Γράφω το σχόλιο αυτό μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αρχίσει η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ή συναίνεσης ή εθνικής σωτηρίας ή μεταβατικής ή ενότητας ή οικουμενικής ή….

Ανεξαρτήτως των κρίσιμων και ζωτικών θεμάτων της Ελλάδας, έχω να σημειώσω τα ακόλουθα, χωρίς να επηρεάζομαι από πολιτικές συμπάθειες και τοποθετήσεις :

1) Η ιδέα του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, προ ημερών, προκάλεσε και δικαίως, αναστάτωση, «μπάχαλο», στο εξωτερικό και εσωτερικό και παρ’ ολίγον να μας στοιχίσει ακριβά, πολύ ακριβά. Τελικώς, οι εταίροι μας του «τράβηξαν» το αυτί και… ανέκρουσε πρύμναν!

Ο Γιώργος Παπανδρέου «έπαιξε» με το δημοψήφισμα για λόγους εσωτερικούς και μόνον. Υπολόγιζε πως έτσι θα ενισχύσει τη θέση του στο κόμμα που τον αμφισβητούσε και γενικώς στην Ελλάδα. Για εσωτερική κατανάλωση δηλαδή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου νόμισε προς στιγμήν, ότι είναι ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου που μπορούσε να κάνει επιτυχώς τέτοιους ελιγμούς, ακόμη και πιο δύσκολους και περίπλοκους.

Και απέτυχε… Έχασε…

2) Ο Αντώνης Σαμαράς με τα… «ήξεις αφήξεις» του, σχετικά με την «συναίνεση» για την κύρωση της δανειακής σύμβασης και της εκταμίευσης της 6ης δόσης, μόνο ζημιά έκανε στον εαυτό του και το κόμμα του! Μόνον ζημιά στο προφίλ του και στη ΝΔ!

Αρνείται συναίνεση και συνεργασία χωρίς πειστικά επιχειρήματα.

Κλείνω παραθέτοντας ρήσεις δύο πολιτικών που ξεχώρισαν :

Α) Σπύρος Μαρκεζίνης :

«Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού»

Β) Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο θείος, ο μεγάλος)

«Στην πολιτική πολλά λέγονται, αλλά δεν γίνονται και πολλά γίνονται, αλλά δεν λέγονται»

Καλά μυαλά στους πολιτικούς μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου