Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο καταλύτης Καρατζαφέρης!


«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν», ήταν ο τίτλος του άρθρου που ετοίμαζα το βράδυ της Τετάρτης 9/11, όταν έγινε γνωστό πως επικεφαλής της νέας μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας και κατ’ εμέ εθνικής σωτηρίας, θα ήταν ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και υποστηρικτής του δημοψηφίσματος.

Και βέβαια, όπως ήταν φυσικό, τα χειρόγραφα του άρθρου εκείνου κατέληξαν στο καλάθι των αχρήστων, όταν ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ενεργώντας ως καταλύτης βγήκε οργισμένος από το προεδρικό μέγαρο, προτού καν να αρχίσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, για να κάνει τις γνωστές καταγγελίες του.

Ο «καταλύτης Καρατζαφέρης» κινούμενος από τα πατριωτικά του αισθήματα, την στέρεη λογική του, την γνώση της κατάστασης, την διορατικότητα και την αγωνιστική παλικάρια του, επρόκειτο να βάλει στο τραπέζι του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που τελικώς αναβλήθηκε για την επομένη, το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου, ως μόνου ικανού να αντιμετωπίσει, σαν πρωθυπουργός την δύσκολη κατάσταση την οποία η χώρα και ο λαός μας εδώ και δύο χρόνια βιώνουν.

Την κατάσταση για την έξοδο από την οποία οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες και γενικώς οι χαμηλές οικονομικώς και οι μεσαίες τάξεις κάνουν συνεχώς οδυνηρές θυσίες, χωρίς όμως να υπάρχουν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ορατά αποτελέσματα, φως στο τούνελ δηλαδή.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι ο κ. Πετσάλνικος, ο οποίος για λίγες ώρες «έπαιξε» ως υποψήφιος πρωθυπουργός της μεταβατικής, είναι και άξιος πολιτικός και έντιμος και πολλά έχει προσφέρει στον κοινοβουλευτικό βίο πλην όμως δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος για την θέση που το κομματικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ εν αγαστή συμπνοία με το άλλο της ΝΔ, τον προόριζαν για να έχουν υπό τον έλεγχό τους και τον έλεγχο του δικομματισμού τη νέα κυβέρνηση «σωτηρίας».

Αυτό τους βόλευε.

Υπήρξε όμως η οργισμένη και δυναμική παρέμβαση του Γιώργου Καρατζαφέρη που τους χάλασε τα σχέδια και ανάγκασε να κάνουν πίσω τα δύο κόμματα που ευθύνονται για την άσχημη κατάσταση της χώρας, το ένα με την καταβαράθρωση της εθνικής μας οικονομίας κατά την εξαετία που κυβέρνησε και το άλλο με την ανικανότητά του να πάρει σοβαρά μέτρα ανάκαμψης των δημοσιονομικών μας κατά την διετία που βρισκόταν στην αρχή.

Το δεύτερο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ με τις περικοπές των αποδοχών και των συντάξεων, καθώς και με την εν γένει οικονομική του πολιτική, έφερε εκατομμύρια ανθρώπους στα όρια της ανέχειας και προκάλεσε οικονομική ύφεση και ανεργία απερίγραπτη.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αγωνίστηκε για την ανάθεση της πρωθυπουργίας στον διεθνούς φήμης οικονομολόγο Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος αν βοηθηθεί εμπράκτως από τη συναίνεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και στηριχθεί από αυτήν θα καταφέρει να μας οδηγήσει στο δρόμο των ομαλών οικονομικών εξελίξεων και επιτυχιών. Απαραίτητη προϋπόθεση πάντως είναι η ενότητα και η συναίνεση.

Δυστυχώς υπάρχουν και κοινοβουλευτικά κόμματα και κομματίδια, τα οποία συνεχίζουν τη στείρα, την καταστροφική τακτική τους, μιλώντας για «μαύρες συμμαχίες και μαύρα μέτωπα». Προσπαθούν να μας φέρουν στην πλήρη εξαθλίωση για να επωφεληθούν κομματικώς, για να κερδίσουν ψήφους από την καταστροφή, την χρεοκοπία της χώρας και του λαού που δήθεν υπηρετούν και αγωνίζονται για την ευημερία του. Δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι τα πολιτικά τους συστήματα και μοντέλα έχουν ναυαγήσει οριστικά σε όλο τον κόσμο, κάτω από την οργή και αγανάκτηση των λαών που στέναζαν από την έλλειψη ελευθερίας, από την τυραννία και υπέφεραν από την ανέχεια.

Πρόκειται για αμετανόητους εθελοτυφλούντες που στην πραγματικότητα με όσα λένε και όσα κάνουν, στρέφονται κατά του λαού για το οποίο… κόπτονται.

Ο Θεός (αν και δεν πιστεύουν σ’ αυτόν), ας τους βάλει μυαλό.

Μακάρι…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου