Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ποικίλα, σοβαρά και ευτράπελα…

«Ειλικρινείς και όχι καταστροφολόγοι πρέπει να είμαστε», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, απευθυνόμενος σε υπουργούς, βουλευτές, πολιτικούς παράγοντες, δημοσιογράφους (υποθέτω κυρίως στους τελευταίους), στους πάντες.

Η έκκληση αυτή του προέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος εκλήθη από τα τρία κόμματα και την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής και του λαού για να βάλει τάξη, μέσα σε περιορισμένο χρόνο, στην άσχημη οικονομική μας κατάσταση και να ωθήσει τα δημοσιονομικά μας, σε τροχιά ανόδου, ώστε να αποδεσμευθεί η περίφημη 6η δόση και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση των 110 δις ευρώ, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων μας.

Ο κ. Παπαδήμος, αφ ενός μεν απευθύνεται στον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα στη μερίδα εκείνη των βουλευτών, η οποία τόσο διά των δύο κομμάτων της αριστεράς που είναι ενταγμένη, όσο και σε μερικούς ανεξάρτητους και λοιπούς «γυρολόγους» και «περιπλανώμενους» εκπροσώπους του λαού, αφ ετέρου δε στα ΜΜΕ (τύπο και ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου), που συστηματικά καταστροφολογούν, διακηρύσσουν ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα, ότι είμαστε χαμένοι σαν χώρα και σαν λαός!

Πρόκειται για τρομολάγνους και τρομοκράτες του λαού μας, οι οποίοι… προφητεύουν την καταστροφή με σκοπό το κομματικό κέρδος, το κέρδος με άλλα λόγια λίγων ψήφων που θα προστεθούν στις ασήμαντες, τις μηδενικές δυνάμεις που διαθέτουν.

Με προπαγάνδα απαισιοδοξίας, καταστροφολογίας και τρομοκρατίας που υπονομεύουν το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού έθνους για άγρα ψήφων!

Υπονομεύουν τον τιτάνιο, τον δύσκολο αγώνα του λαού μας που κάνει θυσίες για να έχουν αυτοί πολιτικό κέρδος.

Είναι όμως και οι φωστήρες της κοινής γνώμης οι δημοσιογράφοι κυρίως μερικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών που… κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθησιν και εκ συστήματος, καλλιεργούν στους θεατές και ακροατές τους την απαισιοδοξία, την απογοήτευση την απελπισία για την πορεία της χώρας και για τα οικονομικά της!

Για ποιο λόγο άραγε εφαρμόζουν αυτή την τακτική;

Δεν είναι δύσκολη η απάντηση.

Ιδού :

1. Η τακτική αυτή, η τακτική των δεινων που θα πολλαπλασιαστούν, η τακτική του… «χανόμαστε», πουλάει!

2. Προωθεί τα συμφέροντα των καναλαρχών και των μεγιστάνων των ΜΜΕ, τα διαπλεκόμενα συμφέροντά τους!

3. Λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο εκβιαστικά προς τους κυβερνώντες, τους κρατούντες, οι οποίοι αναγκάζονται να παρεμβαίνουν για να πουν τα δικά τους, με το αζημίωτο βέβαια…

4. Αναδεικνύει τους κάποιους δημοσιογράφους, τα κάποια πρόσωπα που βγαίνουν στο γυαλί, έστω και κατά τρόπον, θα έλεγα «αρνητικό», κατά τρόπο προφητικό της καταστροφής που δήθεν έρχεται, που πλησιάζει!

Καλλιεργείται δηλαδή η καταστροφολογία και η κατατρομοκράτηση των πολιτών για ένα μαύρο αύριο. Η «μαυρίλα» οπωσδήποτε κάποιους καιροσκόπους εξυπηρετεί.

Τώρα τα ευτράπελα

Ακούστε ανοησίες, θαυμάστε ανοησίες:

1. Ο υφυπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης (δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο) που είναι και βουλευτής του ΛΑΟΣ, είναι φασίστας, κατά κάποιους, διότι τόλμησε να βάλει στην πόρτα του γραφείου του, ταμπέλα, η οποία είναι γραμμένη όχι με το μονοτονικό αλλά με το πολυτονικό σύστημα. Έχει δηλαδή τόνους, πνεύματα κλπ. που εμείς, οι παλιότεροι έχουμε διδαχτεί στο σχολείο. Είμαστε λοιπόν όλοι οι παλιοί φασίστες! Όλοι… Κι εγώ φασίστας είμαι που γράφω έτσι στα χειρόγραφα μου.

2. Ο βουλευτής κ. Ψαριανός μας είπε ότι ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών κλπ. κ. Βορίδης, ήταν φασίστας, αλλά τώρα προσπαθεί να ανανήψει!! Και πρόσθεσε ο κ. Ψαριανός πως τα τελευταία χρόνια και τα κόμματα της αριστεράς λειτουργούν φασιστικά. Ευτυχώς κατάλαβε έστω και αργά τον κόκκινο φασισμό που είναι εξίσου τυραννικός και απεχθής με τον μαύρο, ίσως και χειρότερος, ο κ. Ψαριανός και αποστασιοποιήθηκε.

Και να εξηγούμεθα. Όταν λέμε κόμματα αριστεράς εννοούμε το ΚΚΕ και το… απόκομμα ΤσιπροΣΥ.ΡΙΖ.Α., γιατί υπάρχουν κι άλλοι αριστεροί που δεν ασπάζονται τον κόκκινο φασισμό και είναι αγνοί και ειλικρινείς δημοκράτες.

3. Το θέμα του χαρατσιού με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις λογικές αντιδράσεις κλπ., τείνει να γίνει νούμερο για θεατρικές επιθεωρήσεις!

Μας έχει κάνει νοικάρηδες στα ίδια μας τα σπίτια!

Είναι να γελάμε και να κλαίμε μαζί για μερικά από τα… κατορθώματα της κυβέρνησης Παπανδρέου με στόχο το ξεζούμισμα του λαού, κατορθώματα που δεν θα μπορούσαν να σταθούν ούτε στους υποτελείς λαούς του μεσαίωνα ή της τουρκικής σκλαβιάς.

Αυτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου