Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η Νέα Κίος που αγωνίζεται…

Της συνεργάτιδάς μου Αναστασίας Χαβιαρά



Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

Η Συνέλευση αυτή ακολούθησε τις προηγούμενες συνελεύσεις που είχαν γίνει στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη με θέμα τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες της Νέας Κίου.

Γιατί, στη Νέα Κίο, πέρα από το χαράτσι της ΔΕΗ, υπάρχει και το χαράτσι του νερού που επιβάλλει ο Καλλικράτειος Δήμος Άργους - Μυκηνών, ένα ακόμα χαράτσι που σύσσωμη η κοινωνία της Νέας Κίου δεν αποδέχεται...

Δυστυχώς ο "Καλλικράτης" μόνο προβλήματα φαίνεται πως δημιουργεί στον πρώην Δήμο Νέας Κίου που βρισκόταν σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου...

Η Νέα Κίος "αργοπεθαίνει" καθώς χάνει σιγά - σιγά όλα όσα με κόπους, πολλή δουλειά και θυσίες είχε αποκτήσει.

Μέσα στους 11 μήνες της νέας αυτοδιοικητικής πραγματικότητας, η Νέα Κίος του Πολιτισμού έχει γίνει η Νέα Κίος της μιζέριας και της κατάντιας...

Η πρώην Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης που μετατράπηκε σε Α.Ε., μια επιχείρηση που οι Κιώτες την έστησαν με το "αίμα της καρδιάς" τους, πέρασε στη δικαιοδοσία του νέου Δήμου, άλλαξε έδρα, άλλαξε και... νοοτροπία.

Οι πελάτες του ξενοδοχείου "ΑΡΓΩ" που είχαν μείνει και παλαιότερα στην περιοχή, βλέπουν τις διαφορές και ξαφνιάζονται δυσάρεστα.

Μια υγιής και βιώσιμη επιχείρηση έχει αρχίσει να... παραπαίει...

Το Πνευματικό Κέντρο για την κατασκευή του οποίου έβαλαν όλοι οι Κιώτες "ένα χεράκι" κινδυνεύει να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον από τους Κιώτες αφού ήδη υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για τη σημερινή λαϊκή συνέλευση.

Η απειλή της περαιτέρω υποβάθμισης της Νέας Κίου δεν είναι απλώς ορατή. Έχει πάρει σχήμα και μορφή...

Ο μόνος τρόπος αντίστασης σ' αυτή την απειλή είναι η αντίδραση ΟΛΩΝ των κατοίκων της Νέας Κίου σε όσα συμβαίνουν, η διαρκής επαγρύπνηση, η παρέμβαση προς κάθε κατεύθυνση, η ενότητα όλων των κατοίκων της κωμόπολης ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις.

Η Νέα Κίος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

Η Νέα Κίος ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ. ΑΓΡΥΠΝΑ και ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ.

Αναστασία Χαβιαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου