Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η Νέα Κίος και ο «Καλλικράτης»


Έχω απόλυτο και βαθύτατο σεβασμό στους θεσμούς και επίσης σ’ αυτούς που τους εκπροσωπούν, ιδιαίτερα δε αν αυτοί δεν είναι δοτοί, αλλά εκλεγμένοι από τον κυρίαρχο λαό.

Αυτούς, τους τελευταίους εκπροσώπους των θεσμών, τους εκλεγμένους, τους σέβομαι ακόμη περισσότερο.

Κατά συνέπειαν με απόλυτο σεβασμό θα απευθυνθώ σήμερα στο δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Καμπόσο για να του διατυπώσω μερικά παράπονα, όχι μόνον δικά μου, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Νέας Κίου, η οποία ανησυχεί σοβαρά για την υποβάθμιση του τόπου τους, του χωριού τους, που ήταν και είναι, κατά κοινή ομολογία, κόσμημα και καμάρι της Αργολίδας.

Ακόμη, θα επιθυμούσα να εκθέσω στον κ. δήμαρχο και ορισμένες σκέψεις και απόψεις, γενικώς για το έργο του, την πολύ σκληρή δουλειά που κάνει για να διοικήσει τον τεράστιο «Δήμο – κράτος» και τις ευθύνες που έχει αναλάβει για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και μάλιστα χωρίς επαρκή οικονομικά μέσα, στη δύσκολη αυτή περίοδο, με σκοπό την πλήρη εξυπηρέτηση του συνόλου των δεκάδων χιλιάδων δημοτών του απέραντου δήμου.

Να σημειωθεί, ότι ο δήμος Άργους – Μυκηνών, όπως και οι περισσότεροι «Καλλικρατικοί» δήμοι, μπορούμε να πούμε, ότι συμπίπτουν απόλυτα με τα αρχαία κράτη του ελληνικού χώρου!

Έτσι, οι «Καλλικρατικοί» δήμαρχοι ουσιαστικά έγιναν «κυβερνήτες» περιοχών και φορτώθηκαν, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και τις απαραίτητες πιστώσεις, έργα και ευθύνες τεράστιες.

Έχω υπ’ όψιν μου Δήμο που οι «επαρχίες» του απέχουν από το κέντρο 80 – 100 χιλιόμετρα, και μάλιστα, λόγω της φύσης του εδάφους χρειάζονται 2 – 3 ώρες για να τις προσεγγίσεις.

Λοιπόν, ο αγαπητός κ. Καμπόσος, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, αποτελεί στην ουσία και αυτός θύμα του «Καλλικράτη» του κ. Ραγκούση μια και φορτώθηκε ευθύνες και δουλειά χωρίς την απαιτούμενη υποστήριξη με μέσα και χρήμα!

Αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε.

Ερχόμαστε όμως τώρα στα δικά μας.

Τι γίνεται με τη Νέα Κίο;

Τα παράπονα είναι πολλά και έντονα.

Τις τελευταίες ημέρες ανέκυψε θέμα με το ξενοδοχειακό συγκρότημα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων «ΑΡΓΩ», το οποίο δημιουργήθηκε με πολλούς κόπους και θυσίες από τους κατοίκους της Νέας Κίου, όταν η Νέα Κίος ήταν Δήμος αυτόνομος.

Το συγκρότημα αυτό εγκαταστάθηκε στα πάλαι ποτέ δημοτικά κτίρια της κεντρικής πλατείας που και αυτά έγιναν με κόπους και θυσίες από τους Κιώτες, επί εποχής «ανεξαρτησίας» της τότε κοινότητας Νέας Κίου.

Τώρα όλα αυτά περιήλθαν, ελέω «Καλλικράτη», στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, ο οποίος μια και τα βρήκε όλα έτοιμα εφαρμόζει άνετα τη δική του πολιτική στη διοίκηση και διαχείρισή τους.

Έτσι, αφού πριν από καιρό προσέφερε (χωρίς να του ζητηθεί), αντιμισθία στους νέους πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «Αργούς», η οποία, κατά τις υπάρχουσες έγκυρες πληροφορίες είναι του συνολικού ύψους των 22.000 € το χρόνο, άλλαξε πρόσφατα τα μέλη της διοίκησης και μετέφερε την έδρα της στο… Άργος!

Δηλαδή πήρε το κέντρο της επιχείρησης από τον τόπο της λειτουργίας της, στον οποίο ανήκε και τον εγκατέστησε στην έδρα του δήμου, σε εκτέλεση, συγκεντρωτικού συστήματος, που είχε προαποφασισθεί!

Η «ΑΡΓΩ» λοιπόν δεν ανήκει πλέον στη Νέα Κίο. Διοικείται από το Άργος, από Αργείους και βέβαια δημιουργείται κατάσταση «αλλού ο παπάς και αλλού τα ράσα του»!!

Μπράβο. Συγχαρητήρια σε όσους είχαν και έχουν τέτοιες φαεινές ιδέες για πράγματα που δημιούργησαν άλλοι, για πράγματα στα οποία αυτοί δεν πρόσφεραν το παραμικρό και τώρα τα απολαμβάνουν, τα νέμονται!

Εδώ ωστόσο πρέπει να τονισθούν ιδιαίτερα, τα ακόλουθα:

1) Τόσον ο νέος Αργείος πρόεδρος και ο Κιώτης αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Αργούς» που πλέον μισθοδοτούνται, ενώ κατά παρελθόν οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους, οι οποίοι μάλιστα εργάσθηκαν σκληρά για τη δημιουργία και το στέριωμά της, ήσαν άμισθοι απολύτως, είναι πολίτες εντιμότατοι, άψογοι καθ’ όλα και άξιοι κάθε τιμής με λαμπρή, έντιμη και πεντακάθαρη δημοσιοϋπαλληλική σταδιοδρομία και προσφορά. Είναι άξιοι και εκλεκτοί δημόσιοι υπάλληλοι. Οι δύο αυτοί κύριοι, είναι βέβαιο δεν ζήτησαν, δεν καταδέχτηκαν να ζητήσουν ούτε ένα ευρώ για την προσφορά τους στην «Αργώ» ούτε ήταν δυνατόν να ζητήσουν. Δεν ήταν δυνατόν. Η αντιμισθία τους προσφέρθηκε και θα έπρεπε να την αποποιηθούν.

2) Το θέμα του νερού έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη Νέα Κίο. Ο «Καλλικρατικός» δήμος Άργους – Μυκηνών, παρά το γεγονός, ότι το υδρευτικό δικτύο του μακαρίτικου Δήμου Νέας Κίου είναι νέο και χωρίς φθορές που απαιτούν έξοδα αποκατάστασης ζημιών κλπ., αποφάσισε και διέταξε την παράλογη και σημαντική αύξηση της τιμής του νερού. Αύξηση σε εποχή δύσκολη, σε εποχή μείωσης αποδοχών, σε εποχή φόρων επί φόρων, σε εποχή οικονομικής καχεξίας. Νέα επιβάρυνση απόλυτα αδικαιολόγητη, αυτή τη φορά, από τη δημοτική αρχή, στους ατυχείς κατοίκους της Νέας Κίου.

3) Οι δημοτικές υπηρεσίες, κυρίως δε η καθαριότητα, ο φωτισμός κλπ, χωλαίνουν στη Νέα Κίο. Πρόσφατα είχαμε φτάσει στο σημείο, να μένουν στις γωνίες των δρόμων, στα σταυροδρόμια, όγκοι διαφόρων αντικειμένων που δεν μπαίνουν στους κάδους, ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο ενώ γενικώς οι εργασίες της καθαριότητας γίνονται με το σύστημα… «άρπα – κόλλα»! Ανάλογη είναι η κατάσταση με τον δημοτικό φωτισμό, που περιμένει να καούν πολλοί λαμπτήρες για να γίνει… μια και καλή η αντικατάστασή τους (!) ενώ πριν η αντικατάσταση ήταν άμεση.

4) Η Νέα Κίος μέρα με την ημέρα εγκαταλείπεται όλο και περισσότερο, απογυμνώνεται όλο και περισσότερο, ξεδοντιάζεται όλο και περισσότερο! Αδικείται όλο και περισσότερο! Απαξιώνεται όλο και περισσότερο!

Στο κλείσιμο του σημερινού άρθρου, θα πρέπει να τονισθούν με έμφαση τα ακόλουθα :

· Κύριοι υπεύθυνοι για το χάλι της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο κ. Ραγκούσης και ο «Καλλικράτης» του που διέλυσαν τα πάντα.

· Ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών κ. Καμπόσος αγωνίζεται νυχθημερόν για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξέλιξη των θεμάτων και των προβλημάτων του τεράστιου δήμου του, για καλύτερες λύσεις, χωρίς τα απαιτούμενα μέσα και χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις। Οι καλές προθέσεις του δημάρχου και των συνεργατών του, η ειλικρίνεια, και η εντιμότης τους, δεν είναι δυνατόν να τεθούν εν αμφιβόλω. Έχουν μάλιστα όλοι την «έξωθεν καλήν μαρτυρίαν» και βέβαια, μεταξύ αυτών και ο φίλος αντιδήμαρχος της περιοχής της Νέας Κίου κ. Δημήτρης Κρίγγος, ο οποίος κάνει ό,τι είναι δυνατόν αλλά προσκρούει σε εμπόδια ανυπέρβλητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου