Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ποικίλα, σοβαρά, ευτράπελα, τραγικά και φρικιαστικά…

1.Ο εμπνευστής και δημιουργός του «δολοφονικού» για την τοπική αυτοδιοίκηση «Καλλικράτη» κ. Ραγκούσης, είχε την… γενναιότητα, για να μην πω κάτι άλλο, να εμφανιστεί στη ΝΕΤ (20/11/2011 ώρα 09.30) για να δικαιολογήσει την, ευτυχώς αποτυχούσα, ανεξήγητη και αδέξια δραστηριότητα του, κατά την αλήστου μνήμης «θητεία» του στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξιτζήδων, η οποία μας αναστάτωσε και προκάλεσε τεράστιες ζημιές στη χώρα, σε πολλούς τομείς, κυρίως όμως στον τουριστικό τομέα, ο οποίος επλήγη πολύ σοβαρά.

Όχι βέβαια πως οι ταξιτζήδες είναι και τα καλύτερα παιδιά, αγγελούδια… Kάθε άλλο…

Ο κ. Ραγκούσης υποβιβάσθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Πάντως είναι αξιοπερίεργη η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, απλώς να τον υποβιβάσει και να του «προσφέρει» μια καρέκλα αναπληρωτή σε υπουργείο, τα θέματα του οποίου αγνοεί και στο οποίο αυτοσχεδιασμοί αδεξιότητας και… εξυπνάδες δεν περνούν, αντί να τον εξωπετάξει!

Τον αχρήστευσε ουσιαστικά, αλλά τον έχει στην κυβέρνηση συναίνεσης του κ. Λουκά Παπαδήμου, έστω και σαν «διακοσμητικό στοιχείο»

Τέτοια διακόσμηση καλύτερα να μας έλειπε…

Έτσι οι ταξιτζήδες, κατά κάποιο τρόπο προσωρινά σώθηκαν, κέρδισαν χρόνο και ελπίζουν σε μια ομαλότερη προσγείωση με τον άριστο νομικό και άψογο κοινοβουλευτικό κ. Μάκη Βορίδη.

Αυτοί, οι ταξιτζήδες, έχουν κάποιες ελπίδες.

Αλίμονο στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία κυριολεκτικά «κατεδαφίστηκε» από τον «οδοστρωτήρα» του κ. Ραγκούση και στηρίζει τις ελάχιστες ελπίδες της για την ανατροπή του καταστροφικού «Καλλικράτη» στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2012, στην οποία ο κ. Ραγκούσης δεν θα έχει καμία θέση, ελπίζουμε μάλιστα να μην έχει και έδρανο στη νέα Βουλή. Μακάρι…

Το θέμα «Καλλικράτης» είναι τραγικό για την τοπική αυτοδιοίκηση.

2.Με τελεσίγραφα, δίκην ναζιστικών χιτλερικών μεθόδων, η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ επέβαλε την αύξηση από 21% σε 23% του ΦΠΑ της Ιρλανδίας και ο υπουργός της των οικονομικών κ. Σόιμπλε, προσβάλλοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και υπερηφάνια, δήλωσε ξερά ότι η 6η δόση του δανείου χωρίς τις υπογραφές όλων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν πρόκειται να εκταμιευτεί.

Μάλιστα κ. Σόιμπλε για να μην αναφέρουμε κάποιο άλλο φρικιαστικό όνομα. Μάλιστα, ό,τι διατάξετε…

Προσέξτε…

Έχετε κάνει πάλι πολλούς εχθρούς που σας μισούν, όπως τότε, και τα φιλιά της κ. Μέρκελ στο Γάλλο πρόεδρο κ. Σαρκοζί, δεν θα σας σώσουν…

Το καμπανάκι άρχισε να χτυπάει και για εσάς!

Προσέξτε γιατί έρχεται και η σειρά σας…

3.Οι αναλυτές και σχολιαστές των διεθνών γεγονότων, διακρίνουν, ως απώτερο σκοπό των κινήσεων και των ενεργειών του Βερολίνου, τη δημιουργία ενός νέου γερμανικού υπερκράτους στην Ευρώπη που θα έβαζε τη σφραγίδα του σε ό,τι αφορά την ΕΕ.

Και φυσικά ανακύπτει το ερώτημα :

Θα επιτραπεί στην κ. Μέρκελ και στην παρέα της, να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο του τρίτου Ράιχ, όμοιο εκείνου που είχε δημιουργήσει ο Χίτλερ;

Ας ελπίσουμε, ΟΧΙ.

Αυτό δεν είναι ούτε σοβαρό, ούτε ευτράπελο.

Είναι φρικιαστικό!

4.Σε εφαρμογή των αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ η Γ.Γ.Τ., οι ΔΕΚΟ κλπ. μεταφέρουν στη δημοσιοϋπαλληλική τάξη, τους δημοσιογράφους που εργάζονται στις υπηρεσίες τους!

Θέλουν δηλαδή να κάνουν τους δημοσιογράφους δημόσιους υπαλλήλους, προφανώς για να τους ελέγχουν απόλυτα και για να κουρέψουν εκ νέου τις ήδη κουρεμένες αποδοχές τους!

Αυτό παραείναι ευτράπελο και… κουτοπόνηρο μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου