Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η διαφθορά


Η διαφθορά, αναμφισβήτητα, δεν υπάρχει και δεν ευδοκιμεί μόνον στην Ελλάδα.

Υπάρχει και σε πολλές άλλες χώρες, αλλά εμείς έχουμε τα πρωτεία, είμαστε αχτύπητοι, ασυναγώνιστοι, δεν μας φθάνει κανείς!

Εδώ, στη χώρα μας, η διαφθορά αρχίζει από τα ανώτατα κλιμάκια και φθάνει πολλές φορές μέχρι το «λάδωμα» ενός κατώτερου οργάνου για να βοηθήσει σε κάποιο ρουσφέτι! Αρχίζει λοιπόν η διαφθορά, η μεγαλοδιαφθορά, από την παραγγελία στους γερμανούς των υποβρυχίων που… γέρνουν έπεται η “Siemens με τα λαδώματα, ακολουθούν οι «πιέσεις» στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, φθάνουμε στις… δοσοληψίες παραγόντων με μεγαλοεπιχειρηματίες και καταλήγουμε σε κάποιους ασυνείδητους γιατρούς και σε άλλους επίορκους υπαλλήλους!

Διαφθορά και σαπίλα παντού!

Δεν πρόκειται βέβαια να αναφερθούν ονόματα στο άρθρο αυτό, διότι απλούστατα δεν υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις, ούτε καν πρωτόδικες και δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το τεκμήριο της αθωότητας. Θα ήταν άδικο και ανήθικο.

Απλώς, για να φανούν στην πραγματική τους διάσταση τα μεγέθη της διαφθοράς, αξίζει να γυρίσουμε μερικές ημέρες πίσω όταν το αρμόδιο δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας που ναυπήγησε και ναυπηγεί τα υποβρύχια για την Ελλάδα και την Πορτογαλία, με την κατηγορία ότι δωροδόκησαν με 62 εκατομμύρια ευρώ (!) τους αξιωματούχους που τα παρήγγειλαν.

Εξήντα δύο ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ «τσέπωσαν», σύμφωνα με την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου κάποιοι που κυκλοφορούν ακόμη ανάμεσά μας ελεύθεροι και γλεντάνε τα χρήματα που ουσιαστικά υπεξαίρεσαν από τον Έλληνα πολίτη, γλεντάνε τον ιδρώτα του λαού μας, χωρίς ίχνος ντροπής οι ασυνείδητοι, οι άθλιοι, και χωρίς ουσιαστικά, το ελληνικό κράτος, η ελληνική πολιτεία, να έχει κινηθεί σοβαρά εναντίον τους.

Το αστείο της υπόθεσης έρχεται από την Πορτογαλία, όπου ελέχθη : «Οι έλληνες έχουν δίπλα, τους τούρκους και παραγγέλνουν υποβρύχια, εμείς ποιούς έχουμε που μας βλέπουν με κακό μάτι; Τι να τα κάνουμε τα υποβρύχια;»

Τα χρήματα της δωροδοκίας, το «τραμπούκο» με άλλα λόγια, καταβλήθηκαν μέσω «οφ σορ» εταιρειών.

Εκτός δηλαδή της διαφθοράς, υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σαπίλα, βρώμα και δυσωδία!

Μένει να δούμε την πορεία της βρομερής αυτής υπόθεσης, στη χώρα μας, στα ελληνικά δικαστήρια.

Ίδωμεν…

Επίσης, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατόν η έρευνα της Βουλής για τους 3 – 4 βουλευτές που από τις δηλώσεις τους «πόθεν έσχες» δημιουργούνται υπόνοιες εξαγωγής συναλλάγματος.

Το ταχύτερον θα πρέπει να εκδοθεί πόρισμα, ώστε, αν οι βουλευτές αυτοί είναι αθώοι να αποκατασταθούν πλήρως και να μην τους βαραίνει η παραμικρή σκιά αμφιβολίας.

Έχουμε όμως και το μεγάλο θέμα των δύο οικονομικών εισαγγελέων, των κ. Γρηγόρη Πεπονή και Σπύρο Μουζακίτη, άριστων και άψογων δικαστικών που ευτυχώς μετά την επέμβαση του πρωθυπουργού, τις επαφές που είχαν με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους, αφού προηγουμένως υπέβαλαν πλήρες και απόλυτα κατατοπιστικό και διαφωτιστικό υπόμνημα στην ηγεσία της δικαιοσύνης. Επίσης έκαναν διευκρινήσεις και προφορικά.

Οι δύο εισαγγελείς είχαν αφήσει να εννοηθεί, ότι υπήρξαν δέκτες πιέσεων και επεμβάσεων στο έργο που τους είχε ανατεθεί, ενώ ήταν βέβαιο πως κυβερνητικά στελέχη επιθυμούσαν να τους απαλλάξουν από τα καθήκοντά τους, να τους… ξεφορτωθούν!

Γιατί άραγε;

Απλούστατα, διότι οι δύο αδέκαστοι εισαγγελείς, θα ερευνούσαν τα θέματα των μεγαλοφοροφυγάδων του δημοσίου, τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων, την αγορά των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων, το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά και τα CDS που εκποίησε το ελληνικό δημόσιο και την παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009.

Ενδεικτική ήταν η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ σύμφωνα με την οποία : «Από το ίδιο το κείμενο της παραίτησής τους προκύπτει σαφώς ότι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί κάποιοι, προφανώς υψηλά ιστάμενοι, ενοχλούντο από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα με την οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους».

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς και η υπηρεσία τους λειτουργούσαν 7 (επτά) μήνες και όλοι ελπίσαμε ότι το διεφθαρμένο κράτος και παρακράτος, θα αρχίσουν να ξηλώνονται.

Θα έβγαιναν όλα στη φόρα και τα «λαμόγια» θα έδιναν λόγο των πράξεών τους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην δίνει χείρα βοηθείας στις υπηρεσίες που ασχολούνται με την είσπραξη των βεβαιωμένων και δικαστικά οριστικοποιημένων χρεών των μεγιστάνων φοροφυγάδων και φοροκλεπτών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, πολιτικός άξιος, ικανός και πάνω απ’ όλα με καθαρά χέρια και καθαρό κούτελο, μας εξέπληξε, όταν κατέθεσε στη Βουλή, νομοσχέδιο, με τη σύμφωνη γνώμη ασφαλώς του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει αύξηση του ορίου οφειλής από 73.000 ευρώ σε 300.000 ευρώ για όλους εκείνους που διώκονται για χρέη στο Δημόσιο.

Τι να πούμε εμείς;

Τι;

Μόνον Αιδώς για την ατιμωρησία των μεγιστάνων, των μεγαλόσχημων σφετεριστών του δημοσίου χρήματος.

Ευτυχώς κύριοι σοσιαλιστές (και ο υπογράφων ήταν μαζί σας, δυστυχώς, από νεαρός, έφηβος, μέχρι τελευταία), που φεύγετε και που το ποσοστό της εκλογικής σας δύναμης, πιστεύω και εύχομαι να πέσει κάτω από το 15% και να γλιτώσουμε από σας οριστικώς, για πάντα!

Σας γνωρίσαμε καλά, σας νοιώσαμε στο πετσί μας…

Υ.Γ. Εν τέλει, ο κ. Παπακωνσταντίνου, εφαρμόζοντας το σχεδιασμό και συνεχίζοντας το έργο του κ. Μόσιαλου (απ’ αυτόν απαλλαγήκαμε ευτυχώς, ελπίζω οριστικά), παίρνει τα χρήματα της ΕΡΤ για να τα κάνει… ηλεκτρικό ρεύμα!

Και η ΕΡΤ;

Ας διαλυθεί…

Δεν απομένει παρά ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας κ. Ραγκούσης, να πάρει και τα υπόλοιπα για να τα κάνει… άρβυλα για τους στρατιώτες!

Έτσι, θα παρουσιάσει και έργο…

Καλή του επιτυχία…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου