Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Tα «εγκλήματα» του «κουρέματος»….



Το PSI, το κοινώς λεγόμενο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων μπορεί να τόνωσε την οικονομία της χώρας, ταυτόχρονα όμως κατέστρεψε τους μικροκαταθέτες, τα ασφαλιστικά μας ταμεία, κοινωφελείς οργανισμούς και ζημίωσε σοβαρά, πολύ σοβαρά, άλλους τομείς και άλλους οργανισμούς που επηρεάζουν τα εθνικά οικονομικά μας στηρίγματα και τα λαϊκά μας συμφέροντα.
Το «κούρεμα» λοιπόν έπληξε καίρια :
1.Ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είχαν υποχρεωθεί από το νόμο να καταθέσουν τα αποθεματικά τους, δηλαδή τα προερχόμενα από την εργασία των εργαζομένων περιουσιακά τους στοιχεία, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία στη συνέχεια, πάλι με νόμο, μετέτρεψε τα ζεστά χρήματα των ανθρώπων της δουλειάς, σε κρατικά «χαρτιά», σε ομόλογα με άλλα λόγια.
Ήταν ένας έμμεσος τρόπος χρηματοδότησης του κράτους από τους διάφορους κλάδους των εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους είχαν την αφέλεια να πιστεύουν ότι από την «επιχείρηση» αυτή θα έβγαιναν κερδισμένα, λόγω υπεραξίας των κρατικών ομολόγων, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και, κατά συνέπειαν, οι ίδιοι.
2.Αποταμιευτές, καταθέτες, μικροκαταθέτες, φτωχούς μεροκαματιάρηδες και μεροκαματιάρες που επένδυσαν τις οικονομίες τους ή το «εφάπαξ» τους σε κρατικά ομόλογα με την αφελή ελπίδα, ότι θα… αυγατίσουν τα χρήματα του ιδρώτα τους.
Αποτέλεσμα, αντί του κέρδους, απώλεια του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων της αποταμίευσής τους, της επένδυσής τους σε ομόλογα, εξαιτίας του ολέθριου γι’ αυτούς «κουρέματος».
3.Νοσοκομεία και διάφορα άλλα κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία κατέθεσαν τα λίγα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, εφαρμόζοντας βέβαια το νόμο, για να τα δουν να γίνονται κρατικά χαρτιά και στη συνέχεια… κουρελόχαρτα… σκουπίδια!!
Είναι βέβαια και πολλοί άλλοι κλάδοι που καταστράφηκαν και καταστρέφονται για να… επιτευχθεί η συμμετοχή στο «κούρεμα» κατά 96,9 % δηλαδή 199 δις ευρώ  και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.
Για να μην τα πολυλογούμε, το βάρος ή τουλάχιστον ένα μεγάλο και οδυνηρό μέρος του βάρους, το μεγαλύτερο και οδυνηρότερο, σήκωσε και σηκώνει ο φτωχός ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι κοπέλες που ξενοδουλεύουν, οι μεροκαματιάρηδες,  οι εργάτες και οι υπάλληλοι!
Πάλι αυτοί, με τις λίγες δυνάμεις τους, με τις στερήσεις τους, με το ψωμί των παιδιών τους, σώζουν τη χώρα!
Οι μεγάλοι, οι έχοντες και κατέχοντες ;
Αυτοί τίποτα ή σχεδόν τίποτα!
Οι τράπεζες «ανακεφαλαιοποιούνται» και καρφί δεν τους καίγεται. Συνεχίζουν το τοκογλυφικό τους έργο με βάση τους προνομιακούς νόμους που έχουν εξασφαλίσει για το ρούφηγμα  του ιδρώτα και του αίματος των πολιτών. Τοκογλυφούν με τα δικά μας χρήματα!!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (του αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ) διά του υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, μας είχε βεβαιώσει πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα είχαν καμιά ζημιά από το «κούρεμα».
Μας είπε, όπως συνήθιζε, ένα ακόμη μεγάλο ψέμα!
Τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών τους, του ιδρώτα και του αίματος των ασφαλισμένων μετόχων τους και αύριο μεθαύριο θα αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και αυτές τις μικρές συντάξεις πείνας που απομείνανε από τις συνεχείς και παράνομες  μειώσεις!
Τώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, επανέλαβε μια παλιά του υπόσχεση, μια κουβέντα παλιά, ότι με τα ομόλογα των ιδιωτών μικροκαταθετών, κάτι θα γίνει…
Να τον πιστέψουμε;
Να πιστέψουμε αυτούς που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι;
Να πιστέψουμε τη Νέα Δημοκρατία με τις σπατάλες, τα σκάνδαλα, την αναξιότητα της, την ανικανότητα της και την κακή διαχείριση της αμαρτωλής της παρέας που τώρα φορτώθηκε ο άμοιρος Σαμαράς;
Να πιστέψουμε αυτούς που δημιούργησαν τεράστια ελλείμματα και χρέη και τώρα δια του αποτυχόντος παταγωδώς μεγάλου υπευθύνου ηγέτη του Κωστάκη Καραμανλή που εσχάτως μας… «ξετσούμισε», ζητούν και πάλι την εμπιστοσύνη μας;
Να πιστέψουμε αυτούς που μας βούτηξαν στα χρέη, μας εξευτέλισαν;
Να πιστέψουμε τους ολετήρες της χώρας κατά την εξαετία που κυβέρνησαν με ανικανότητα, αλαζονεία και ανευθυνότητα; Κυβέρνησαν με ψέματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Μήπως να πιστέψουμε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πέτυχε μεν οικονομική βοήθεια, αλλά με… σηκωμένα τα χέρια, παραδομένοι στους δανειστές που μας επέβαλαν επαχθείς, βάρβαρους και απάνθρωπους όρους; Όρους πείνας θα έλεγα καλύτερα.
Να πιστέψουμε το ΠΑΣΟΚ που, παρά τους προσωπικούς αγώνες του προέδρου του και τις  υπεράνθρωπες προσπάθειες του, απέτυχε παταγωδώς διότι εφάρμοσε λανθασμένη στρατηγική και αποδείχθηκε ανίκανο για την επιλογή συνεργατών, των υπουργών και άλλων ανώτατων και ανώτερων στελεχών;  
Να πιστέψουμε αυτούς που μας φόρτωσαν την… υπουργό με το σακίδιο, τον άλλο που διέλυσε την τοπική αυτοδιοίκηση και άφησε πίσω του την καταστροφή απ’ όπου πέρασε, τους οικονομολόγους της συμφοράς ή αυτούς που έφασκαν και αντέφασκαν και τρωγόντουσαν μεταξύ τους;
Ποιους να πιστέψουμε λοιπόν;
Μήπως και τους σημερινούς υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αλληλοϋποβλέπονται και προσπαθούν να… αλληλοκαπελωθούν; 
Η περίπτωση του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εσχάτως επιχειρεί να καπελώσει τον υφυπουργό του Γιάννη Μανιάτη που δούλεψε σκληρά για το θέμα των υδρογονανθράκων και το προώθησε, είναι αρκούντως εύγλωττη και εκφραστική.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Που θα πάει το πράμα;
Είναι όλοι άχρηστοι, πλην όμως έχουμε μπροστά μας το «μνημόνιο» και την «τρόικα» που πρέπει οι όροι τους να εφαρμοστούν, διότι κανείς δεν μας δίνει λύση σοβαρή και αξιόπιστη σε περίπτωση απαγκίστρωσής μας από τα γρανάζια τους.
Κανείς δεν μας μιλάει για… το μάρμαρο! Για το ποιος θα το πληρώσει.
Κανείς δεν μας λέει αν την επομένη θα έχουμε έστω και το παραμικρό εισόδημα.
Κανείς δεν μας λέει αν θα πεινάμε, όπως στην κατοχή, εμείς και τα παιδιά μας, οι οικογένειες μας!
Το «μνημόνιο» και η «τρόικα» είναι τα αναγκαία κακά.
Ας δείξουμε σύνεση, σωφροσύνη για να απαλλαγούμε το ταχύτερο δυνατόν από αυτά.
Ας βαδίσουμε με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια στο δύσκολο και ακανθώδη δρόμο που μας οδήγησαν οι άχρηστοι και ανίκανοι. Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Αυτή είναι η αλήθεια και ας την αντιμετωπίσουμε θαρραλέα για να βγούμε νικητές.


ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

Εγκρίθηκε και ήδη υπογράφηκε η καταβολή πάνω από δέκα εκατομμυρίων ευρώ συνολικά στα κόμματα λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές.
Και ο λαός υποφέρει…
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου