Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΛΩΣΗ (Ένα νέο πόνημα του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗ)


Ιστορία συναρπαστική και κατανοητή απ όλους,ανεξάρτητα από την μόρφωση, τις γνώσεις και γενικά το επίπεδό τους, αποτελεί το νέο πόνημα του συναδέλφου Βενιζέλου Λεβεντογιάννη "29 Μαίου 1453. Οι τελευταίες ώρες της Βασιλεύουσας - Μια ιστορία θάρρους και προδοσίας".
Η άλωση της Κωνσταντινούπολης γραμμένη ζωντανά, απλά, ανθρώπινα και με άψογο δημοσιογραφικό - "ρεπορταζιακό" στυλ, αλλά και κομψότητα και δεξιοτεχνία, με πλήρη τα ιστορικά συγκλονιστικά της στοιχεία, θα μπορούσε, θα άξιζε να διδάσκεται στα σχολεία μας, και να γίνεται εύληπτη και αφομοιώσιμη από τα παιδιά μας. Στην περίπτωση αυτή, άριστα θα ήσαν τα αποτελέσματα στις γνώσεις, στην ιστορική ενημέρωση και γενικά στη μόρφωση της νεολαίας.
Η επιδέξια περιγραφικότητα του συναδέλφου και η αρίστη μεταφορά του κλίματος,της ατμόσφαιρας και των γεγονότων που διαδραματίσθηκαν πριν από 560 χρόνια, με αποτέλεσμα να χαθεί το Βυζάντιο, παρά τους ηρωϊσμούς και τις θυσίες, εξ αιτίας βέβαια και της προδοσίας και ακόμη της παρακμής, συνεπαίρνει τον αναγνώστη και τον "μεταφέρει" μέσα στα τείχη της Βασιλεύουσας, του δίνει μια θέση μεταξύ των γενναίων μαχητών της αποφράδας εκείνης ημέρας.
Ο Βενιζέλος Λεβεντογιάννης, ο οποίος πρόσφατα μας παρουσίασε, πάντοτε με την ίδια δεινότητα, απλότητα και ειλικρίνεια την Μικρασιατική Καταστροφή, αναμφίβολα είναι ένας συνάδελφος που κοσμεί με την δουλειά και το ήθος του, το λειτούργημά μας, το οποίο πάντοτε πολλά περιμένει απ' αυτόν και την γραφίδα του.
Τον συγχαίρω, τον ευχαριστώ και του εύχομαι Καλή Δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου