Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ;;





Υποψιάζομαι, ότι τόσο οι λεγόμενοι δημοσκόποι, όσο και αυτοί που, κατά καιρούς παραγγέλλουν τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις, τον χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής τους, μας... δουλεύουν ψιλό γαζί, εν ολίγοις μας κοροϊδεύουν!
Τα ερωτήματα των δημοσκόπων, όπως τίθενται (τι επιστήμη κι αυτή), η μέθοδος που ακολουθείται, η ερμηνεία των απαντήσεων, το <σερβίρισμα> των αποτελεσμάτων  και τα διάφορα άλλα επαμφοτερίζοντα επί μέρους αποτελέσματα, μας μπερδεύουν και βέβαια δεν ρίχνουν το απαιτούμενο φως στο θέμα για να το κατανοήσουμε, να αποκτήσουμε σαφή εικόνα για τις δυνάμεις  πολιτικών παρατάξεων και  κομμάτων.
Ακόμη, αμφιβολίες και ερωτηματικά προκαλούν ο χρόνος που διεξάγονται οι σφυγμομετρήσεις και τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί.
Μετά από την πρόσφατη εμφανή πτώση ποσοστών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, λόγω της διγλωσσίας του και λόγω των εσωτερικών αντιθέσεων που προκάλεσε η ορθή, κατά την  γνώμη μου, φιλοευρωπαϊκή και υπέρ του ευρώ νέα γραμμή του κ. Τσίπρα και των διαφορών που ανέκυψαν εξ αιτίας των αντιηγετικών σαφών και κατηγορηματικών δηλώσεων των εκπροσώπων των διαφόρων συνιστωσών του κόμματος, των απίθανων <μαζεμάτων> που λέω εγώ, έρχεται νέα δημοσκόπηση που... διαψεύδει την προηγούμενη που είχε δώσει εκλογικό προβάδισμα στη ΝΔ, η οποία αντί να δείχνει, όπως θα ήταν λογικό, νέα πτώση του κόμματος της αριστεράς, το εμφανίζει ενισχυμένο, σε βαθμό που να καλύπτει την διαφορά του από το κόμμα που κυβερνά και, επί πλέον, να προηγείται κατά μισή μονάδα. Δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ 29% και ΝΔ 28,5%!!
Παραλείπω εδώ να αναφέρω τους κλυδωνισμούς που προκάλεσαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι καταλήψεις, οι βιαιοπραγίες και οι υπέρ των εκνόμων δραστηριοτήτων των κουκουλοφόρων ταραξιών, δηλώσεις επωνύμων βουλευτών και στελεχών του.



Και το παράδοξο, το ανεξήγητο, σχετικά με τα αποτελέσματα του <γκάλοπ>, είναι ότι έγινε λίγες μόνο ημέρες μετά τις απεργίες ιδίως στις συγκοινωνίες που ταλαιπώρησαν, αγανάκτησαν και εξόργισαν τον ελληνικό λαό και έπληξαν την οικονομία της χώρας και για τις οποίες υποκινητές και <ηθικοί αυτουργοί>, κατά την κοινή αντίληψη είναι τα δύο κόμματα της άκρας αριστεράς, ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Κ.Κ.Ε.
Αλλά οι δημοσκόποι αρέσκονται στην χρησιμοποίηση της μεθόδου <μια στο καρφί και μια στο πέταλο> για να καλύψουν, κατά το δυνατόν, την <χοντράδα> τους, αναφέροντας ότι στην ονομαζόμενη <παράσταση νίκης> η ΝΔ προηγείται με 48% έναντι 38% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο κ. Σαμαράς θεωρείται ως ο πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά.
Κι εμείς τι καταλαβαίνουμε από τις... αλχημικές αυτές παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων;
Καταλαβαίνουμε πως πρώτο κόμμα είναι ο κ. Τσίπρας, αλλά τις εκλογές, αν γίνουν τώρα, θα τις κερδίσει με διαφορά η ΝΔ, της οποίας, σημειωτέον κι αυτό, ο πρόεδρος είναι ο πρωθυπουργός που προτιμά σαφέστατα ο λαός.
Δηλαδή μύλος...
Ακόμη, οι δημοσκόποι  δίνουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο λαός δεν επιθυμεί τώρα εκλογές, άρα θέλει να συνεχισθεί το κυβερνητικό έργο που αποσκοπεί στην οικονομική ανάκαμψη και σταθερότητα.
θα ήταν λοιπόν υπερβολή αν έλεγε κανείς ότι οι κύριοι δημοσκόποι μας <τρελαίνουν> με τα... αλληλογρονθοκοπούμενα αποτελέσματα των σφυγμομετρήσεων όλων των εταιρειών;
Νομίζω όχι...
Προφανώς, νομίζουν οι κύριοι αυτοί πως οι πολίτες, λόγω της λιτότητας, τρώμε κουτόχορτο και έχουμε αποβλακωθεί!
Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν, αν νομίζουν πως μας κοροϊδεύουν για να εξυπηρετούν τους κατά καιρούς πελάτες τους.
Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα μας μιλήσουν για επιστημονικές μεθόδους και τα τοιαύτα και γι’ αυτό κι εγώ, εκ των προτέρων απαντώ ότι επιστήμη σημαίνει αλήθεια, σαφήνεια και σωστές κουβέντες.
Αυτά από ένα γέρο, 80ρη, και με κάποιες εμπειρίες δημοσιογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου