Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΡΑΓΚΟΥΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...




Το οικονομικό χάος που αποκαλύφθηκε στο ΠΑΣΟΚ, η μαύρη τρύπα στη διαχείριση των εκατομμυρίων ευρώ της κρατικής χορηγίας και των θαλασσοδανείων, των δανεικών κι αγύριστων δηλαδή, έδωσαν την ευκαιρία στον επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, ευνοούμενο και προστατευόμενό του, κ. Γιάννη Ραγκούση, να ξετρυπώσει από τον χώρο της λαϊκής αποδοκιμασίας και να ασκήσει κριτική στον νυν πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Βενιζέλο και να του απευθύνει αυστηρές συμβουλές!
Ποιος; Ο κ. Ραγκούσης που, ευτυχώς, ο λαός τον έθεσε εκτός Βουλής, εκτός ενεργού πολιτικής δραστηριότητας.
Όχι βέβαια πως ο κ. Βενιζέλος είναι αλάνθαστος, όχι πως ενεργεί πάντοτε άψογα σε όλους τους τομείς, αλλά να δέχεται επιπλήξεις και κριτική από τον κ. Ραγκούση, πάει πολύ!
Το οικονομικό χάλι του πάλαι ποτέ κραταιού σοσιαλιστικού κινήματος που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, οι επί μήνες απλήρωτοι υπάλληλοί του, τα ενοίκια του κτιρίου της οδού Ιπποκράτους που οφείλονται, με αποτέλεσμα να απειλούνται κατασχέσεις και εξώσεις και οι ατασθαλίες διαφόρων στελεχών και παραγόντων του κινήματος, που, δυστυχώς, δεν έχουν οδηγηθεί μέχρι τώρα στη δικαιοσύνη, έχουν δημιουργήσει μια δυσώδη κατάσταση, ένα πρωτοφανές τσαλαβούτημα στο δημόσιο χρήμα, είτε αυτό προέρχεται από τις χορηγίες στα κόμματα, είτε από σκανδαλώδεις τραπεζικούς δανεισμούς… έναντι μελλοντικών χορηγήσεων αγύριστων, συνθέτουν μια απαράδεκτη κατάσταση κατασπατάλησης του κρατικού χρήματος, του λαϊκού χρήματος.
Τα εκατομμύρια εκατομμυρίων ευρώ που εισέπραξαν και εισπράττουν τα κόμματα, είναι χρήματα από τον ιδρώτα και τις στερήσεις του λαού. Είναι χρήματα δικά μας, των Ελλήνων πολιτών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των βιοπαλαιστών.
Τα χρήματα αυτά που πήγαν και πηγαίνουν στα ταμεία των διαφόρων κομμάτων, τα πληρώνει ήδη ο ελληνικός λαός ανακεφαλαιώνοντας τις τράπεζες για τα πολιτικά φέσια και άλλα πολλά.
Και βέβαια οι πάσης φύσεως θαλασοχρηματοδοτήσεις ισχύουν και αφορούν όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς και όχι μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ που η οικονομική του κατάσταση αποδεδειγμένα είναι οικτρή και έχει πιάσει πάτο. Γι’ αυτό απαιτείται  ενδελεχής και αυστηρός έλεγχος από δικαστικούς σε όλα τα κόμματα   που πήραν παράνομα  δανεικά κι αγύριστα.
Τώρα όμως έχουμε και τον κ. Ραγκούση, ο οποίος «ξεμύτησε» με προφανή σκοπό να ξαναμπεί στο πολιτικό παιχνίδι από το οποίο ο λαός τον έχει αποβάλει για την άκρως αρνητική πολιτική και την υπουργική του δραστηριότητα κατά την διετή διακυβέρνηση της χώρας από τους... σοσιαλιστές του Γιώργου Παπανδρέου.
Έχουμε τον ολετήρα, τον οδοστρωτήρα, την μπουλντόζα που κατάφερε να αφήσει πίσω του ερείπια και χαλάσματα, ρημάδια απ’ όπου και να πέρασε. Έχουμε τον πολιτικό που εξάρθρωσε μεταφορές και συγκοινωνίες, που επί των ημερών του έφευγαν τα κρουαζιερόπλοια από τα λιμάνια μας με τις χιλιάδες των τουριστών, διότι δεν υπήρχαν μέσα μεταφοράς και διακίνησης των ξένων επισκεπτών μας που θα μας άφηναν συνάλλαγμα, το χρήμα τους. Έχουμε τον κύριο που ακινητοποίησε φορτηγά, βυτιοφόρα, ταξί, συγκοινωνίες, ανατρέποντας τους απόλυτα νόμιμους και επιτυχείς χειρισμούς του προκατόχου του στο αρμόδιο υπουργείο.
Έχουμε πάνω απ’ όλα τον δημιουργό του ξορκισμένου «Καλλικράτη» του διέλυσε τον αυτοδιοικητικό ιστό της χώρας, που έπληξε την τοπική αυτοδιοίκηση, που δημιούργησε «δήμους κράτη» δυσκίνητους και αχανείς που οι… επαρχίες τους φθάνουν σε πολλές περιπτώσεις, να απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από τις... μητροπόλεις (70-80 χιλιόμετρα και βάλε) και είναι πλήρως απομονωμένες (οι επαρχίες) και οι... επαρχιώτες δημότες είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν ακόμη και υπεραστικές συγκοινωνίες  για να πάνε στο κέντρο για κάποιο πιστοποιητικό!
Ο «Καλλικράτης» του Ραγκούση διέλυσε κυριολεκτικά τον επιτυχημένο «Καποδίστρια» του Αλέκου Παπαδόπουλου που είχε δώσει ζωή στην αυτοδιοίκηση και στην επαρχία και είχε προωθήσει την αποκέντρωση.
Οι ευέλικτοι δήμοι του «Καποδίστρια», αντί να ενισχυθούν και να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο ρίχτηκαν στον καιάδα.
Οι υπάλληλοι, οι γεωπόνοι, οι μηχανικοί, οι νομικοί του «Καποδίστρια», μαζί με τα μηχανήματα, τις φροντίδες, τα μεταφορικά μέσα και άλλα πολλά, εξαφανίσθηκαν! Τα κατάπιε ο «Καλλικράτης», ο οποίος έπνιξε το έργο του Αλέκου Παπαδόπουλου αντί να το συμπληρώσει και να το διορθώσει άν και όπου χρειαζόταν, για να φέρει την απερίγραπτη κατάσταση των «δήμων κρατών» που και οι... πρωθυπουργοί τους αγνοούν τα όριά τους και τις περιοχές που διοικούν!
«Ξύπνησε» λοιπόν από την λαϊκή πολιτική του απομόνωση ο κ. Γιάννης Ραγκούσης για να επικρίνει τον κ. Βενιζέλο και να του δώσει συμβουλές...
Ευχαριστούμε κύριε... δεν θα πάρουμε συμβουλές από λόγου σας. Αρκετά μας έχετε προσφέρει εσείς... χρειαζόμαστε άλλους ανθρώπους, άφθαρτους, δημιουργικούς με καθαρά μυαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου