Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

To αίμα νερό δεν γίνεται…




Ένας παλιός πολιτικός έρωτας ξαναζωντανεύει, ύστερα από χρόνια ή καλύτερα μια αγάπη του γονιού προς το παλικάρι του και του παλικαριού προς τον γεννήτορά του, ξαναφουντώνει.
Βλέπετε, «το αίμα νερό δεν γίνεται…» όπως λέει ο λαός μας και οι αγάπες των γονιών προς τα παιδιά και των παιδιών προς τους γονιούς, δεν σβήνουν…
Άλλωστε είναι γνωστή η ιστορία του άσωτου υιού και η σφαγή του μόσχου του σιτευτού για την επιστροφή του!
Όχι βέβαια πως ο φίλος Γιώργος Καρατζαφέρης, είναι ο «άσωτος υιός». Όχι προς Θεού. Ίσως να ήταν και να είναι ο ζωηρός, ο ανήσυχος υιός, ο φιλόδοξος υιός, ποτέ όμως άσωτος, αγνώμων ή αποστάτης.
Ο φίλος από τα παλιά Γιώργος Καρατζαφέρης, διαφώνησε και έφυγε, διαγράφτηκε, πριν από 13 χρόνια, από τη ΝΔ για να ριχθεί στη σκληρή δουλειά του ανελέητου πολιτικού στίβου.
Δούλεψε, πάλεψε σκληρά με υπέρτερες δυνάμεις, με το θηριώδες πολιτικό κατεστημένο και νίκησε!
Δημιούργησε ένα κόμμα αξιοπρεπές, δυναμικό, με έντονη, γενναία και εποικοδομητική παρουσία εντός και εκτός Βουλής, ένα κόμμα με σαφείς προσανατολισμούς και μακριά από τις απόλυτες ακρότητες. Ένα κόμμα που δεν δίσταζε να λέει την αλήθεια ακόμη και στις περιπτώσεις που του ήταν ασύμφορη, ένα κόμμα που έκανε προτάσεις συνεννόησης και ομαλοποίησης πολιτικών καταστάσεων και κάποιες φορές έτεινε και χείρα συμφιλίωσης σε αντίθετες «παρατάξεις» και ομάδες που αρέσκονταν στους… εκτροχιασμούς.
Ο λόγος του Καρατζαφέρη στη Βουλή αποτελούσε πολλές φορές θέμα ανάλυσης, συζήτησης και μελέτης και ο δυναμισμός του, ενίοτε τάραζε τα νερά, προκαλούσε εκπλήξεις που προβλημάτιζαν.
Παρά το σχετικά μικρό κοινοβουλευτικό μέγεθος του ΛΑ.Ο.Σ. ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατάφερνε, σχεδόν πάντοτε να διατυπώνει ιδέες και προτάσεις που συζητούντο και μάλιστα, στα τέλη του 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειπε την εξουσία εξαιτίας των λαθών, των αστοχιών και της ασχετοσύνης των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του ιδίου και η πολιτική κατάσταση λίγο διέφερε από το να είναι χαώδης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με δυναμικές παρεμβάσεις, ανέτρεψε διάφορες προτάσεις για πρόσωπα απολύτως ακατάλληλα για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, απέτρεψε κινήσεις εκ του πονηρού και επέβαλε τον Λουκά Παπαδήμο, μόνο ικανό τότε να αντιμετωπίσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Έγραψα τότε πως ο Καρατζαφέρης ενήργησε ως καταλύτης.
Τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά, δυστυχώς όμως, όταν ο Καρατζαφέρης, βλέποντας πως οι αντιμνημονιακές παρατάξεις είχαν, σύμφωνα με τα προγνωστικά και τις ενδείξεις, κάποια άνοδο, ανέκρουσε πρύμναν… έδωσε μια κλωτσιά και άδειασε την καρδάρα με το γάλα, με διάφορα προσχήματα στράφηκε κατά της κυβέρνησης που ο ίδιος, είχε εργασθεί για να αναλάβει την εξουσία, απέσυρε τους 4 υπουργούς και υφυπουργούς του απ’ αυτήν, έγινε αντιμνημονιακός και, εν μια νυκτί, διέλυσε ουσιαστικά το κόμμα που με πολυετείς κόπους, σκληρούς αγώνες, πολιτικούς και κοινωνικούς, είχε οικοδομήσει μέσα σε αντίξοες πολιτικές συνθήκες και εν πολλοίς μέσα σε εχθρικό πολιτικό κλίμα.
Τα καλύτερα στελέχη του και οι καλύτεροι και αξιολογώτεροι βουλευτές του τον εγκατέλειψαν ενώ άλλους τους «έδιωξε» και έμεινε ο ίδιος κρατώντας την σφραγίδα του ΛΑ.Ο.Σ. και διατηρώντας λίγους στενούς, «κολλητούς» του φίλους.
Ουσιαστικά ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν  υπήρχε με αποτέλεσμα ο Καρατζαφέρης, ο λόγος του και η πολιτική του δραστηριότητα να λείπουν από τη Βουλή και τον λαό. Να εξαφανισθούν!
Στις εκλογές του περσινού Μαΐου, πριν ένα χρόνο, καταποντίσθηκε και έμεινε με μόνον μία έδρα, της κυρίας Τζαβέλα, στο ευρωκοινοβούλιο!
Τώρα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, ο Γιώργος Καρατζαφέρης συνοδευόμενος από μερικούς από τους πιο στενούς πολιτικούς φίλους που του απέμειναν, «επαναπατρίζεται».
Ο Καρατζαφέρης, επιστρέφει στις οικογενειακές αγκάλες για να συνεχίσει απ’ εκεί την πολιτική του πορεία, όχι βέβαια σαν μπροστάρης, αν και στην πολιτική μελλοντικά, τίποτα δεν αποκλείεται και ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ!
Η κινητικότητα αυτή στον χώρο της ακροδεξιάς – δεξιάς, αναμφίβολα είναι αποτέλεσμα μεθοδικών προσπαθειών του ηγέτη της ΝΔ κ. Σαμαρά, όχι μόνον προς την πλευρά Καρατζαφέρη, ο οποίος για τη ΝΔ δεν θεωρείται, ούτε θεωρήθηκε ποτέ καμμένο χαρτί, αλλά πάντοτε χρήσιμο στέλεχος.
Πλατύτερο προς την πλευρά της κεντροδεξιάς και των μετριοπαθών πολιτών, είναι το άνοιγμα του ηγέτη της ΝΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κόμμα ανοιχτό σε όλες τις πολιτικές τάσεις και εκφράσεις, εκτός βέβαια από τις ακραίες, τις περιθωριακές και τις ασυνάρτητες, όπως συμβαίνει σε άλλον ισχυρό πολιτικό σχηματισμό.
Ο Σαμαράς θέλει ένα κόμμα υγιών αρχών πολυσυλλεκτικό, όχι όμως κόμμα «συνιστωσών» του είδους που γνωρίζουμε, το οποίο αποτελεί συγκέντρωση μαζεμάτων αλληλοδιαψευδομένων και αλληλοαντιτιθεμένων, χωρίς σαφή πολιτική γραμμή και πολιτικούς στόχους.
Αν η προσπάθεια, η… επιχείρηση αυτή του προέδρου της ΝΔ πετύχει, πράγμα όχι και τόσο εύκολο, θα επιφέρει αναπόφευκτα πολιτικές ανακατατάξεις στα κοινοβουλευτικά κυρίως κόμματα.
Ίδωμεν…
Πάντως το πρώτο βήμα γίνεται.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιστρέφει στο σπίτι του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου