Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Kρίση εμπιστοσύνης






Καθεστώς αναξιοπιστίας, αφερεγγυότητας, καχυποψιών, ασυνεννοησίας, έλλειψης εμπιστοσύνης και ανειλικρίνειας, είναι ολοφάνερο πως επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων της πρώην Ε.Ρ.Τ.  ή τουλάχιστον τμήματος αυτών, όχι πάντως του μεγαλύτερου, και της κυβέρνησης που δια του υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, αγωνίζεται μέρες τώρα να πείσει τους πάντες για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, τόσο για την εκ βάθρων και από κάθε πλευρά εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όσο και για την βελτίωση των όρων εργασίας και απόδοσης του προσωπικού της.
Αναμφίβολα, το κακό άρχισε από την άστοχη, αδικαιολόγητη παντελώς, επιπόλαιη, απερίσκεπτη και καταδικαστέα από τους πάντες κυβερνητική απόφαση, να κλείσει μέσα σε λίγες ώρες την Ε.Ρ.Τ. να μαυρίσει τις οθόνες της τηλεόρασης και να βουβάνει τα ραδιόφωνά της, με σκοπό… να την εξυγιάνει!!
Η κυβέρνηση λοιπόν άρχισε χειρών αδίκων...
Κι αυτό, προφανώς κάποιοι τούς οποίους ομολογώ πως δεν μπορώ να προσδιορίσω επακριβώς, το εκμεταλλεύθηκαν δεόντως για να οξύνουν περαιτέρω την κατάσταση για τους δικούς τους λόγους.
Παρακολουθώ τις δηλώσεις του υφυπουργού Καψή και τις απαντήσεις των «καταληψιών» του ραδιομεγάρου και ειλικρινά δεν μπορώ να διακρίνω τις μεταξύ τους διαφορές. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους απλούς πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τις εξελίξεις της.
Μάλλον, διακρίνω μόνο την δυσπιστία, την καχυποψία και τον φόβο της εξαπάτησης!
Με άλλα λόγια έχει δημιουργηθεί μια έντονη κρίση εμπιστοσύνης, η οποία ενισχύεται από τους καλοθελητές και τους κινούμενους από ελατήρια και ανομολόγητα συμφέροντα που αποφεύγω να χαρακτηρίσω.
Αυτός είναι ο λόγος που πριν λίγες ημέρες παρακάλεσα στον πρωθυπουργό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να καλέσει τους «κατοίκους του ραδιομεγάρου» και να τους εξηγήσει, να τους πείσει με το κύρος του και την αξιοπιστία του ότι τα πάντα οφείλονται, κατά την εκτίμηση όλων των καλοπροαίρετων παρατηρητών, στην έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν στην κυβέρνηση της χώρας, την οποία θεωρούν ανειλικρινή και στρεφόμενη εναντίον τους.
Σχεδόν οι πάντες θα επαναπροσληφθούν αφού εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους στο ακέραιο και χωρίς πλαφόν, για τον απλούστατο λόγο ότι χωρίς αυτούς, η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει.
Βέβαια, οι εργαζόμενοι στην Ε.Ρ.Τ. είχαν φθάσει τους 2622, πλην όμως μέσα σ αυτούς είναι οι ευρισκόμενοι στον προθάλαμο της σύνταξης, οι σκανδαλωδώς, χαριστικώς και αναξιοκρατικώς προσληφθέντες, τα λαμόγια, αν μου επιτρέπεται η λέξη, οι δεκάδες χαραμοφάηδες σύμβουλοι των διοικήσεων, οι αμειβόμενοι παράνομα με ιλιγγιώδεις μισθούς και γενικώς όλοι εκείνοι που τα ονόματά τους έχουν δημοσιευθεί στον τύπο και άλλοι που περιμένουν τη σειρά τους για να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη.
Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι τον λόγο πρέπει να έχει ο κ. πρωθυπουργός για να λυθεί το θέμα εντός ωρών. Άλλωστε σε 3-4 ημέρες ο νόμος για την Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. θα ψηφισθεί από τη Βουλή.
Να σημειωθεί πώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λειτουργών της πάλαι ποτέ Ε.Ρ.Τ.  επιθυμούν να εργασθούν. Θέλουν δουλειά, μεροκάματο και ασφαλιστικές εισφορές για τα Ταμεία τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου