Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πότε θα τον διώξετε; ή… περί εξωπετάξεως!!

Αλήθεια κ. πρωθυπουργέ, πότε σκέπτεσθε να απομακρύνεται από την κυβέρνηση, τον εκλεκτό σας υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση;

Πότε σκέπτεσθε να τον ξαναστείλετε στην Πάρο για να κάνει τις διακοπές του και έτσι να απαλλαγεί η κυβέρνηση, η χώρα κι εμείς να απαλλαγούμε όλοι μας από τα δεινά που προκαλεί και συσσωρεύει με τις άστοχες και αχαρακτήριστες θα έλεγα ενέργειες και δραστηριότητές του στα υπουργεία που τοποθετείται.

Πότε κ. Πρωθυπουργέ θα εφαρμόσετε το… «περί εξωπετάξεως όπλου «γκρα»…» (δεν γράφω τα υπόλοιπα γιατί είναι ελαφρώς άσεμνα), απόσπασμα αναφοράς παλιού ενωμοτάρχου (καπετάνιου) αστυνόμου της χωροφυλακής στις αρχές του 20ου αιώνα, ο οποίος «εξωπετάχθηκε» μαζί με το «γκρα» του (τουφέκι της εποχής) από την χήρα γυναίκα που επεσκέπτετο πολύ συχνά στο σπίτι της και την ενοχλούσε με σκοπούς πονηρούς!

Ο κ. Ραγκούσης ως υπουργός Εσωτερικών κατάφερε, με τον «Καλλικράτη» του να διαλύσει κυριολεκτικά και χωρίς την παραμικρή υπερβολή, το σύστημα και τον ιστό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλους τους βαθμούς του, σε όλα τα στάδια και σε όλα τα επίπεδά του.

Διέλυσε πλήρως την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία, με τον «Καποδίστρια» του Αλέκου Παπαδόπουλου, είχε πετύχει σημαντικές οργανωτικές και ουσιαστικές προόδους και δυνατότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν στενή επαφή μαζί της και την φροντίδα και αποτελεσματική αντιμετώπιση των τοπικών θεμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχαν γίνει και λάθη, τα οποία έπρεπε να διορθωθούν και όχι βέβαια να κατεδαφισθεί το όλο σύστημα και να ενταφιασθεί με τον «Καλλικράτη».

Αν κάνει τον κόπο ο κ. Παπανδρέου να ασχοληθεί, έστω και για λίγο με την κατάσταση που τώρα επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση θα σχηματίσει σαφή αντίληψη και γνώμη για τα έργα του εκλεκτού του που, δυστυχώς, του πρόσφερε με τον ανασχηματισμό, νέο καίριο υπουργικό τομέα, αντί να τον στείλει να κάνει παρέα στην άλλη εκλεκτή του την κ. Μπιρμπίλη.

Ας ρωτήσει τουλάχιστον τους πολίτες ο κ. Παπανδρέου.

Και ο κ. Ραγκούσης συνεχίζει τώρα απτόητος την καταστροφή του έργου του κ. Ρέππα στο υπουργείο Υποδομών, με πρώτο… επίτευγμα του, την ανατροπή της πολιτικής απόφασης του προκατόχου του για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Ο κ. Ραγκούσης λοιπόν χωρίς περίσκεψη (αποφεύγω τις υπόλοιπες δύο λέξεις του ποιητή, διότι δεν τις πιστεύω) ανέτρεψε τις συμφωνίες που είχε κάνει ο πραγματικός πολιτικός κ. Ρέππας με τους ταξιτζήδες, συγκρούσθηκε και μ’ αυτούς, με αποτέλεσμα νέες ταλαιπωρίες των πολιτών εξαιτίας των απεργιών και νέα πλήγματα για τον ανερχόμενο τουρισμό μας, από τον οποίο πολλά περιμένουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές και… άλλα πολλά!

Πότε λοιπόν θα τον… «εξωπετάξετε» κ. πρωθυπουργέ;

Πότε θα μας απαλλάξετε από τον πρώην δήμαρχο Πάρου που νομίζει πως έγινε αυτοκράτορας και ενεργεί αναλόγως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου